• Vereniging

 • Korfbalvereniging Emmeloord is een groeiende vereniging met enthousiaste leden. Sinds 2018 hebben wij de beschikking over een tweetal kunstgrasvelden. De drijvende kracht achter onze vereniging zijn de vrijwilligers.

  Binnen Korfbalvereniging Emmeloord is sprake van een jeugdafdeling en een seniorenafdeling. Samen hebben deze beide afdelingen zo’n 165 leden. Naast de trainingen en de competitiewedstrijden worden er voor de leden ook diverse andere activiteiten georganiseerd. Hierbij kun je denken aan het jaarlijkse jeugdkamp, toernooien, familiedag, spelmiddagen en knutselactiviteiten.

 • De oorsprong van de vereniging ligt in 1944 toen de Omnivereniging SCE werd opgericht. In 1944 was het nog volop oorlog en werden er veel razzia’s in de polder gehouden, als gevolg hiervan was de club niet erg actief in de beginjaren. De omnivereniging bestond uit diverse afdelingen: Atletiek, Gymnastiek, Korfbal, Voetbal en Zwemmen. Veel later kwamen daar nog Volleybal, Handbal en Jeu de boules bij.

  In 1995 is Korfbalvereniging Emmeloord afgesplitst van de Omnivereniging en als zelfstandige vereniging verder gegaan. Vanaf 2012 is de vereniging gehuisvest op de huidige locatie aan de Sportlaan.

 • De sport

 • Korfbal heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, het spel is dynamischer en sneller geworden, waarbij tactiek, samenwerking, techniek en strategie van belang zijn.

  De sport kenmerkt zich door onderling contact en wederzijds respect. Korfbal is nog steeds de enige sport waarbij de teams gemengd zijn.

  Korfbal kent zowel een buiten als een binnen seizoen en onderscheidt zich daarmee van andere grote sporten. In het voorjaar, de zomer en het najaar wordt er buiten gespeeld. Tijdens de winterperiode zijn zowel de trainingen als de wedstrijden in de zaal.

  Korfballers ontwikkelen door te sporten een aantal belangrijke eigenschappen, waar men ook in het dagelijks leven veel aan heeft. Korfbal is dus meer dan sporten alleen en is geschikt voor iedereen, van jong tot oud.