• Korfballers Emmeloord winnen van DTS en zijn zeker van handhaving

  Na de mooie midweekse overwinning tegen DWA had Emmeloord 1 nog één punt nodig om zeker te zijn van nog een jaar 2e klasse in de zaal. Dit moest dan behaald worden in de thuiswedstrijd tegen nummer 8 DTS. DTS, vechtend voor de allerlaatste kans op handhaving.

  In de eigen Bosbadhal, laat op de zaterdagavond moest het dan gebeuren met een flink gevulde tribune.
  In het begin van de wedstrijd was het aftasten en ging het gelijk op: 3-3 na 10 minuten. Hierna sloeg Emmeloord een gaatje en kwam op 5-3 en 6-4. DTS knokte zich echter terug naar 6-6 en sloot uiteindelijk de eerste helft met een voorsprong af: 8-10 bij rust.

  In de tweede helft was het begin voor de polderformatie: 10-10. Na de 11-10 mocht DTS nog gelijkmaken, maar hierna volgde een ijzersterk polderkwartier. De Yro Keukens en Badkamersformatie maakte op overtuigende wijze duidelijk wie vanavond de beste was en liep in 15 minuten van 11-11 naar een 20-11 voorsprong. In de laatste 6 minuten mocht DTS nog twee keer scoren, maar dat is voor de statistieken. Met een 20-13 eindstand boekt Emmeloord 1 een mooie en hele duidelijke overwinning en is het zeker van handhaving in de 2e klasse.

  Emmeloord staat nu in punten gelijk met nummer 5 DTG. Komend weekend wordt de zaalcompetitie afgesloten bij Udiros/Kinea, dat nog speelt om promotie.

  c) foto door Regina Kappert Fotografie