• Korfballers Emmeloord trekken overwinning niet over de streep

  Afgelopen zaterdag speelden de korfballers uit Emmeloord voor de vierde keer dit seizoen tegen Pallas ’08 uit Leeuwarden. Vooraf was de stand twee keer winst en één keer verlies, hetgeen laat zien dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. In de eigen Bosbadhal was Emmeloord gebrand op een goed resultaat.

  De polderformatie begon goed en kwam op 2-0. Pallas maakte gelijk en tot aan de 4-4 was het een gelijk opgaande strijd. Hierna wist de thuisploeg een gaatje te slaan en liep in een hele sterke fase weg naar een 8-4 voorsprong. De tegenstander kreeg echt even geen kans. Na een meer dan prima eerste helft werd er gerust met een 10-6 stand.

  Helaas was het Pallas dat na de rust uit de startblokken schoot met twee doelpunten. Het geloof bij de Friezen kwam terug en de Yro Keukens en Badkamersformatie moest de rug rechten. Dit gebeurde ook: in een spannende fase wist Pallas enkele malen tot op één doelpunt te naderen, waarna Emmeloord het verschil weer op twee bracht. Bij de stand van 15-15 waren er nog 14 minuten te spelen.

  In het laatste kwartier pakte Pallas voor het eerst een voorsprong: 15-17 en gaf deze ook niet meer uit handen. Het lukte meerdere keren om de aansluitingstreffer te scoren, maar daarna viel er toch weer een Fries doelpunt. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 18-20.

  Emmeloord 1 bevindt zich nog steeds op een veilige 6e plaats, maar het wordt wel spannend nu. De tegenstanders in de komende twee wedstrijden zijn de nummers 7 en 8, waarmee het belang van die wedstrijden meteen duidelijk is.
  De competitie ligt vanwege de voorjaarsvakantie even stil. Op zaterdag 2 maart vindt de volgende wedstrijd plaats: uit tegen DWA in het Groningse Winsum.