• Korfballers Emmeloord komen te kort in Surhuisterveen

  De korfballers van KV Emmeloord bevinden zich halverwege de zaalcompetitie op een 5e plaats. Afgelopen zaterdag 20 januari was de eerste returnwedstrijd in Surhuisterveen tegen It Fean. De thuiswedstrijd in november eindigde na een spannende strijd in een nipte nederlaag met 18-20.

  Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd. Emmeloord pakte twee keer een voorsprong, maar It Fean maakte snel gelijk. Hierna kwamen de Friezen op voorsprong maar maakte Emmeloord meteen weer gelijk: 3-3 na 8 minuten.

  Vervolgens lieten de Emmeloorders de tegenstander weglopen richting een 9-4 stand in de 16e minuut. Daarna brak een sterke fase aan en werd de achterstand teruggebracht tot 9-8. Er werd erg sterk verdedigd en aanvallend werd de korf weer gevonden. 9-8 was ook de ruststand.

  Na de rust was het eerste doelpunt voor de Emmeloorders: 9-9. Het lukte alleen niet om de voorsprong weer te pakken. Weer kwam It Fean op voorsprong en deze keer lukte het niet om aan te haken. Emmeloord kwam even niet tot scoren, waar de Friezen dat wel deden. Na de 15-10 in de 19e minuut kwam Emmeloord weer tot scoren, maar het verschil was al gemaakt. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 19-13.

  Teleurstellend omdat scoren gewoon lastig was vandaag. Normaal gesproken weten de Emmeloorders de korf gemakkelijker te vinden. Voor Emmeloord en coach Marc Stroo zaak op zoek te gaan naar de vorm van voor de winterstop, zodat er weer punten gepakt gaan worden. De Emmeloorders bevinden zich op onderling resultaat nog steeds op een 5e plaats.
  Komende zaterdag wordt in de eigen Bosbadhal gespeeld tegen Sparta uit Zevenhuizen. De wedstrijd begint om 16.10 uur.