• Korfballers Emmeloord boeken belangrijke overwinning in Winsum

  Emmeloord 1 is door enkele nipte nederlagen afgezakt naar plaats 6 in de 2e klasse B, in punten gelijk met nummer 7 DWA/Argo. Waar de wedstrijd op zaterdag 2 maart niet door kon gaan, werd deze doordeweeks gespeeld. Thuis in december een nipte overwinning, dus het beloofde wederom een spannende wedstrijd te worden. De winnaar zou hele goede zaken doen, dus een duidelijke opdracht. Want... de nummers 7 en 8 degraderen. Dus op naar Winsum...

  Emmeloord begon niet scherp en kwam 3-0 achter. Pas in de 9e minuut werd het eerste doelpunt gescoord. DWA kwam in deze fase makkelijker tot scoren en waar het vaak de Groningse dames zijn die de doelpunten maken, waren het nu vooral de heren. Na 15 minuten stond het 8-4 in het voordeel van de thuisploeg.

  De mouwen werden opgestroopt en het begon beter te lopen. Verdedigend wisten de polderbewoners het potdicht te houden en aanvallend begonnen de doelpunten iets beter te vallen. De Yro Badkamer en Keukenformatie knokte zich in het tweede kwartier van 8-4 achter terug naar een 8-8 ruststand. Al tevreden over het spel? Verdedigend wel, aanvallend was er nog winst te behalen.

  De eerste 10 minuten van de tweede helft bleef het gelijk opgaan: 9-9, 10-10 tot aan de 11-11 in de jawel 11e minuut! Daarna braken zes hele sterke Emmeloordse minuten aan en liepen we weg naar een 11-15 voorsprong. DWA kwam even niet meer tot scoren en Emmeloord ging steeds beter spelen.

  DWA kwam nog twee keer op twee doelpunten: 13-15 in de 25e minuut en 15-17 in de 29e minuut, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Een sterke wedstrijd werd afgesloten met een 15-18 eindstand.

  Emmeloord 1 staat nu 6e met twee punten voorsprong op de nummer 7 en drie punten voorsprong op de nummer 8. Ook nog maar twee punten achterstand op nummer 5.

  Komende zaterdag is nummer 8 DTS de tegenstander, een ploeg die voor de laatste kans op handhaving zal willen gaan terwijl Emmeloord zich definitief veilig wil spelen.
  Ook Emmeloord 2 speelt een belangrijke wedstrijd tegen DTS 2.
  Zaterdag 9 maart 20.10 en 21.20 uur in de Bosbadhal: de laatste thuiswedstrijden van dit zaalseizoen!