• Knappe overwinning Emmeloord 1

  De vierde keer tegen Sparta Zevenhuizen dit seizoen. Tot nu toe steeds de uitploeg die de winst pakt. Emmeloord op zoek naar vorm, sinds de hervatting op het veld nog geen punten gepakt.

  Emmeloord 1, met interim coach Sjonnie terug van weggeweest, begon heel goed: binnen 6 minuten op een 0-3 voorsprong. Het slimme anticiperen op de lange heren van de tegenstander had effect: Sparta was in de beginfase echt zoekende. Na 10 minuten 1-5 en na 13 minuten 3-6 beloofde wat. Na de 13e minuut kwam Sparta wat beter in zijn spel en wist aan te haken: 6-6. Sparta kwam voor het eerst op voorsprong maar de laatste doelpunten van de eerste helft waren voor Emmeloord: ruststand 7-8.

  De beginfase van de tweede helft was echt heel goed. Ondanks dat Sparta nog 8-8 mocht maken, wist de Yro Keukens en Badkamer formatie met mooie doelpunten weg te lopen naar een 9-13 voorsprong. De tegenstander gaf zich echter niet gewonnen en in slechts 4 mindere minuten van Emmeloordse kant wisten ze in de 17e minuut weer gelijk te komen: 13-13. Via 14-14 in de 25e minuut waren de laatste minuten duidelijk weer voor de polderbewoners: eindstand 14-16.

  Een mooie overwinning tegen een tegenstander tegen wie het altijd spannend is. Onderling resultaat ook in Emmeloords voordeel nu (met 1 doelpunt). Ook de eerste overwinning op het veld sinds de hervatting na de zaal en volledig verdiend.

  Emmeloord 1 staat nu 5e, met 2 punten achterstand op de nummers 2, 3 en 4.
  Komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen DTG om 15.30 uur.

  c) foto: Sparta Zevenhuizen