• Jubileumweek KVE

 • Het waren drie machtig prachtige dagen…… !!!!

  Wat een geweldig(e) week/weekend hebben we achter de rug. Allereerst waren er drie kampioenschappen te vieren.

  Afgelopen maandag, op een zonnige Tweede Pinksterdag konden we genieten we de A1. Deze toppers schotelden ons bijna 30 doelpunten voor. De eerste overwinning van deze week was een feit. We horen dik betaalde voetballers weleens klagen dat ze twee keer in de week moeten spelen, maar onze A1- spelers speelden dus afgelopen maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag bij de selectie. Hulde aan dit team! En behalve veel spelen, kunnen ze ook goed spelen. Woensdagavond stond de strijd tegen de enige overgebleven concurrent op de agenda. In een spannende wedstrijd stelde A1 het kampioenschap veilig en kon er een verdiend feestje worden gevierd. U vindt in het verslag van coach Sjoerd op onze FB-pagina veel meer over deze wedstrijd. Tegelijkertijd speelde op ons eigen veld de Midweek om het kampioenschap. Ook hier spanning, pas in de laatste 10 minuten werd de overwinning binnengesleept en was het kampioenschap een feit. 

  Zaterdagmorgen (voor sommigen was het echt vroeg gezien het feest van vrijdagavond..) konden de D1-pupillen kampioen worden. Er moest dan wel gewonnen worden van directe concurrent Wit Blauw uit Kampen. Na een wat aarzelend begin lieten onze spelers en speelsters zien waartoe ze korfballend in staat zijn. Lange ballen, afgewisseld met direct korte pasjes, veel loopwerk en vooral veel kansen creëren en afmaken. Wat een mooi en dynamisch korfbal spelletje spelen deze talentjes al! Ze wonnen de wedstrijd dan ook met 8-3 en kregen van het in grote getale opgekomen publiek een terechte ovatie. 

  ’s Middags stond er een belangrijke wedstrijd voor ons eerste op het programma. Ons vlaggenschip moest winnen van de (reeds kampioen geworden) nummer 1 in de poule om niet te degraderen.

  Met hulp van de voltallige selectie, invalbeurten van Frank en Emma uit de A1 halverwege de wedstrijd en good old Patricia voor het overwicht onder de korf in de laatste minuten, werd de broodnodige zege binnengehaald. Het kostte het publiek wel menig zweetdruppeltje, maar de winst was verdiend en héél welkom. Handhaving in de 2e klasse is een feit!!

  Na de wedstrijd namen we afscheid van 6 selectiespelers. Om diverse redenen (reistijd, werk en wereldreis) stoppen zij bij KV Emmeloord. Een dankwoord is voor hen op zijn plaats, niet alleen vanwege het spelen, maar ook voor de andere bijdragen zoals coachen, training geven, fluiten, kamp organiseren etc . Jesse, Dorien, Martijn, Aly, Lars en Ryanne: dank voor jullie inzet al die jaren, we hopen jullie nog eens te zien op ons veld.

  Maar dit weekend stond vooral in het teken van het jubileum en de opening van de nieuwe kunstgrasvelden.

  Donderdagavond werd afgetrapt met een bijeenkomst over duurzame energie voor bedrijven en sportverenigingen. Een goede bezochte bijeenkomst waar de verbinding centraal stond, samen kijken naar mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. In deze tijd een mooi onderwerp om het jubileum van 75 jaar korfbal in de polder mee te beginnen. Willen we over 75 jaar weer een feestje vieren, dan zullen we met zijn allen toch iets met duurzaamheid en energie moeten doen. Ook als sportvereniging.

  Vrijdagavond stond in het teken van “Oud & Nieuw”. We mochten vele oud-leden op deze avond begroeten. We startten met het Pjukken/koppelschieten, waar een ieder aan mee kon doen. Vele spiertjes van oud-leden kraakten weer, en vaak hoorde je ook: “je schiet nog steeds op dezelfde wijze” (alsof je dat ook ooit zou verleren…..). Ook werden er familievete’s uitgevochten. Wie schiet er nu beter, de vaste supporter (de vader of moeder) of de wekelijkse speler (zoon of dochter). Ik heb veel gezien, maar zal de uitslagen van die wedstrijdjes niet verklappen!

  Na een paar rondjes Pjukken is de nieuwe korfbalvorm 35-55 geïntroduceerd.

  Teams van 4 spelers/ speelsters (2 aan 2) spelen in een vak tegen elkaar. De spelvorm is afgeleid van het beachkorfbal. De eerste reacties van de teams waren positief. Voor sommigen was het jaren geleden dat men gekorfbald had.

  Maar in deze makkelijke vorm en op een klein veld kan een ieder snel meekomen. Een experiment  waarvan we als vereniging hopen dat het op zomerse avonden voor herhaling vatbaar is.

  Na deze wedstrijdjes gingen we weer verder met de Knock-out fase van het Pjukken. In de finale waren het de dames die de heren versloegen (en nee, er was geen sprake van matchfixing….). Ryanne en Krista schoten iets meer ballen door de korf dan Martijn en Martijn en het woord GirlPower was even trending topic op het korfbalveld. De dames verdienden dan ook de taartsmaak van de overwinning.

  Na al die lichamelijke beweging was het tijd voor de babbel, de drank en de hapjes. Het was nog lang onrustig en vooral heel gezellig! Vele positieve reacties ontvangen op deze avond. 

  De zaterdag stond in het teken van de officiële opening van ons veld.

  Na de wedstrijd van het eerste stonden de fotosessie en de opening gepland. 

  Rond de klok van 5 uur reed een kar met een ballonmand met branders het veld op. Helaas vertelde onze ballon-gezagvoerder dat er vandaag vanwege een te harde wind niet gevlogen kon worden. Maar van uitstel komt geen afstel, we plannen voor de vaart een nieuwe datum.

  Nadat alle teams zich rond de mand hadden opgesteld kon Regina een verenigingsfoto maken. Het resultaat krijgt u binnenkort te zien.

  Daarna nam de voorzitter het woord en vertelde iets over 75 jaar korfbal en het nieuwe veld, dat zou overgekomen zijn van de Olympische hockeyvelden uit Londen 2012. Weer een verbinding dat hockey en korfbal goede buren voor elkaar kunnen zijn. De wethouder Sport benadrukte nogmaals hoe gastvrij zij de vereniging hadden ervaren tijdens de aanleg van de velden. Een compliment voor onze vrijwilligers die destijds de werkers van een hapje en drankje voorzagen. Samen met de wethouder stapte de voorzitter daarna in de mand, gaven elkaar een hand als symbool voor de opening en overdracht van de velden en draaiden de gaskraan open. Met gebulder en een grote vlam werd de opening bekrachtigd.

  Toen steeg de spanning naar een hoogtepunt. Wie zou mee mogen (niet vandaag maar op een andere dag) met de ballon naar grotere hoogten.

  Als eerste de winnaar van een slogan. Stijn Hogenkamp had volgens de jury de mooiste slogan bedacht: “OP ONZE BLAUWE VELDEN, SPELEN DE KORFBALHELDEN”.

  Stijn gaf aan maar al te graag mee te willen in de ballon. Daarna trok de wethouder nog 2 briefjes (Angela en Sonja) die ook mee mogen met de ballonvaart.

  Na al deze officiële handelingen werden eerdergenoemde kampioenteams in het zonnetje gezet en kregen zij een huldiging met medailles en/of bloemen.

  Ook de aanwezige sponsoren werden nog even in het voetlicht gezet (Tranemo, ACVO, Talent XL, SynTek, MTH accountants, Fysio FM), als ook de afwezige sponsoren (ArjanSchwering Hovenier en InGroenprojecten).

  Na al dat gepraat was het tijd voor een hapje en een drankje. De grote ronde pan ging aan, de hamburgers werden heerlijk bruin gebakken door onze bakspecialist Leo die werd ondersteund door meester broodsnijder Sjoerd, die alle broodjes precies op maat doormidden sneed.

  Met gevulde maagjes kon de avond worden voortgezet. Onder de muzikale begeleiding van CATCH (muziekband met als drummer Jordi Hoekstra) werd de dansvloer steeds drukker bezocht. Een top 2000 hit werd afgewisseld met een modern nummer. Fantastisch hoe zij ons muzikaal meenamen en hoe goed zij aanvoelden welke muziek het publiek wilde horen. Ik denk dat menigeen zondagochtend spierpijn heeft gehad van het dansen tot in de kleine uurtjes.

  Mensen, mensen wat heb ik genoten van alle festiviteiten en wat vond ik het leuk zoveel mensen te spreken en te zien, en te merken dat een ieder het naar zijn/haar zin had. Wat kunnen we als korfballers toch een mooi feestje bouwen!

  Zo’n mooi feestje kan niet zonder de hulp van velen georganiseerd worden maar speciale dank gaat uit naar John Joustra en Leo Dingemanse.

  Onder hun enthousiaste leiding is het programma tot stand gekomen. JOHN EN LEO: het was TOP, dank daarvoor!!

   

  Club van 100

  Tijdens het jubileumweekend is gestart met de “Club van 100”. Voor 50 euro wordt u vereeuwigd op een bord en draagt u bij aan de financiering van een elektronisch scorebord. Tot op dit moment hebben we 22 namen kunnen vereeuwigen. U kunt zich nog steeds aanmelden. Al zal de grote bel er niet meer hangen.

   

  Na al die feestjes breken nu de laatste loodjes van het seizoen aan.

  Hier en daar nog een wedstrijdje, het jeugdkamp en de voorbereidingen voor volgend seizoen. Let op de informatie die komen gaat over teamindeling, inleveren kleding, start nieuwe seizoen etc. Etc.

   

  Karel 
  Trotse voorzitter KV Emmeloord