• Feest bij OLD-STARS

 • Op dinsdag 9 april as viert de OLDSTARS-groep het 2-jarig bestaan.

  In 2022 werd een voorzichtig begin gemaakt met het aanbieden van sport voor ouderen binnen de Korfbalvereniging Emmeloord.

  Het opstarten werd begeleid vanuit het Nationaal Ouderen Fonds, in werd gedaan in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond, 2 enthousiaste fysiotherapeuten van Fysio FM, (Franc Winterkamp en Mariette Snels) uit Emmeloord en coördinator/trainer Irma Profijt-Doorlag, met financiële ondersteuning vanuit het NOC-NSF Stimuleringsfonds, het Lokaal Sportakkoord en eigen middelen van Korfbalvereniging Emmeloord.

  Na een voorzichtige start met 6 deelnemers kwamen er mondjesmaat nieuwe deelnemers bij. Aan het wekelijkse programma werd steeds een beetje geschaafd. Zo werden meer verschillende oefeningen, spelvormen en muziek geïntroduceerd en daarmee is korfbal een van de spelvormen die heel af en toe wordt gedaan.

  Daarnaast werd de kennis over ouderensport vergroot door deelname aan de gecertificeerde ASM-opleiding Old Stars (Athletic Skills Model) door de fysiotherapeut en de trainer.

  Op verschillende manieren werd het OLD-STARS onder de aandacht gebracht bij het publiek, waarbij de deelnemers zelf de grootste ambassadeurs blijken te zijn.

  De combinatie van veelzijdig bewegen met dat wekelijks in de buitenlucht te doen blijkt een aansprekende formule te zijn.

  Op dit moment telt de groep 30 deelnemers die elke week op dinsdag met veel inzet en plezier naar het sportcomplex aan de Boslaan 87D komen, om samen te sporten, elkaar te ontmoeten, koffie te drinken, nieuwe contacten te leggen en te socializen.

  In december 2023 ontvingen de OLD-STARS nog een bedrag van de gemeente om daarmee materiaal aan te kunnen schaffen voor specifieke balans- en coördinatie-oefeningen en valpreventie.

  Daar wordt nu zeer dankbaar gebruik van gemaakt.

  Op dinsdag 9 april viert de groep dus haar 2-jarig bestaan. Er wordt op deze dag gewoon lekker gesport van 10.00 uur tot 11.00 uur. Na afloop zal er een klein feestje worden gevierd.

   

  Met een hartelijke groet,

   

  Irma Profijt-Doorlag
  KV Emmeloord
  Coördinator/trainer Old Stars
  06-20207191