• Emmeloord 2 pakt belangrijke punten

• Emmeloord 2 was voor afgelopen zaterdag op de 6e plaats in de poule van 7 aanbeland. Met op 14 maart de uitwedstrijd tegen de nummer 7 DTS, zou een overwinning tegen de Granaet zeer welkom zijn. Uit werd met 14-13 onverdiend verloren. De opdracht was dan ook duidelijk: na een tegenvallend resultaat in Emmen vorige week was een overwinning nodig.

Emmeloord 2 begon sterk en in een goed tempo werden mooie aanvallen opgezet. De Granaet toonde zich in eerste instantie zuiver van afstand, waardoor de wedstrijd gelijk opging naar een 3-3 stand. Hierna sloeg de ACVO formatie een gaatje: met mooi uitgespeelde doelpunten en een strakke verdediging werd een kleine voorsprong opgebouwd. Hoogtepunt was een mooie onehander. Ruststand 8-5.

Waar de Emmeloorders in de tweede helft nog wel eens moeite hebben door te gaan op de ingeslagen weg, waar de eerste helft vaak beter is, werd vandaag een goede tweede helft gespeeld. De polderbewoners gingen vrolijk door: 9-6, 11-7, 13-8. Er was geen sprake van verslapping, de focus bleef aanwezig. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 14-11.

Een mooie, verdiende en belangrijke overwinning. Een echte teamprestatie, want er stond een echt team vandaag. Emmeloord 2 staat nu op een 5e plaats, waarbij de nummers 6 en 7 wel minder wedstrijden hebben gespeeld en later deze week nog tegen elkaar spelen. Het blijft nog even spannend dus. Opvallend is het doelsaldo van -3, waarmee het 2e slechts de nummers 1 en 2 boven zich moet dulden.
    Komende zaterdag speelt het 2e de belangrijke uitwedstrijd tegen DTS in Surhuisterveen.