• Emmeloord 1 neemt punten mee uit Emmen

• Zaterdag 29 februari stond de uitwedstrijd in Emmen op het programma. Thuis werd redelijk eenvoudig gewonnen. Emmeloord op een 4e plaats, de tegenstander 7e. EKC dus vechtend tegen degradatie en daarom werd een getergde tegenstander verwacht.

In een vrij lege sporthal waren de eerste twee doelpunten voor de Drenten. Emmeloord 1 moest gedurende de eerste helft aanhaken: EKC kwam steeds op een kleine voorsprong en de Emmeloorders kwamen steeds weer terug. Het lukte alleen niet om gelijk te maken. Via 4-1 werd het 8-5, vervolgens 8-7, 9-7 en pal voor rust de 9-8. Aanvallend redelijk tot soms goed, verdedigend moest er nog iets meer bij.

Waar EKC op dat moment nog in een goed resultaat geloofde, is dat geloof bij de polderbewoners geen moment weggeweest. Met geloof in eigen kracht werd aan de tweede helft begonnen. In de 2e minuut van de tweede helft gingen de ACVO-ers erop en twee minuten later erover. De eerste voorsprong: 9-10. Na 6 minuten in de tweede helft stond het 10-11 en brak een lange periode zonder doelpunten aan. Pas in de 15e minuut viel de bevrijdende 10-12. Het werd 11-13 en daarna liep Emmeloord weg naar 11-16. Het verschil was gemaakt. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 13-16. EKC kwam in de tweede helft dus maar vier keer tot scoren, waarvan twee keer in de laatste paar minuten, dus verdedigend inderdaad een stapje meer.

Geen spectaculair korfbal, maar vandaag goed genoeg. Het verschil tussen beide teams wordt in deze eindstand echter niet volledig uitgedrukt. Het verschil op de ranglijst maakt dat wel duidelijk :)