• Emmeloord 1 duidelijk de betere

• Na de duidelijke nederlaag tijdens de eerste competitiewedstrijd uit bij Oerterp wilde Emmeloord zich herpakken en laten zien dat ze wel iets te zoeken hebben in de 2e klasse. Dit moest gebeuren tegen DWA/Argo uit Winsum, in het verleden nog wel eens een lastige tegenstander.

De eerste 6 minuten was het aftasten en ging het gelijk op: 2-2. Hierna gaf de ACVO-formatie gas en liep uit naar een 5-2 voorsprong. Mooie aanvallen resulteerden in vrij gespeelde spelers die goed raak schoten. Het gaatje werd niet meer weggegeven en in de eerste helft rustig uitgebouwd naar een 13-6 ruststand.

In de tweede helft bleven de korfballers bij de les en lieten de Groningers niet meer dichterbij komen. De wedstrijd werd geroutineerd uitgespeeld en eindigde in een keurige 21-11 overwinning.

Hoofdtrainer Sjonnie Vagevuur: “De nadruk bij de gehele selectie, eerste en tweede team, ligt dit jaar op dynamisch korfbal. Hierdoor wordt het spel leuker om te spelen en leuker om te zien. Dit zag je in de wedstrijden al veel terug: we creëerden heel veel kansen en dit vertaalde zich in een mooie, duidelijke overwinning.”

Komende zaterdag reizen de korfballers af naar Leek voor de wedstrijden tegen Rodenburg.