• Emmeloord 1 boekt derde opeenvolgende zege

    Na twee mooie overwinningen tegen Spannum en Leeuwarden was Harich de volgende tegenstander in de veldcompetitie. In de voorbereiding nog tegen elkaar gespeeld, dus geen onbekenden.

    Harich begon iets scherper in de afronding aan de wedstrijd en sloeg al snel een gaatje. Emmeloord kwam 1-3 en 3-5 achter, maar maakte daarna een knappe inhaalslag naar 6-5 voor. Strak verdedigen en mooi aanvalsspel gevolgd door nu wel een scherpe afronding. Pal voor rust werd een voorsprong gepakt: 7-6.

    Het beeld in de 2e helft bleef in eerste instantie hetzelfde: Emmeloord op voorsprong en Harich dat gelijk kwam. Zou het weer zo'n tot het eind spannende wedstrijd worden? Na de 10-9 wist Emmeloord door te zetten en liep uit naar een comfortabele 13-9 voorsprong. Daarna was het met nog 10 minuten te gaan eigenlijk wel gespeeld. Harich probeerde met enkele wissels nog iets te forceren, maar kreeg geen kans meer van de Yro Keukens en Badkamers formatie. Geroutineerd werd de wedstrijd uitgespeeld richting een 16-11 eindstand.

    Mooie overwinning, verdedigend een hele sterke pot. Nog steeds zonder puntverlies met 6 uit 3 en dus trots koploper.
    De competitie wordt zaterdag vervolgd met uitwedstrijden tegen It Fean. Maar eerst mag het 1e komende woensdag voor de beker: 0m 20.00 uur is DTL de tegenstander in Hantum.....