• Belangrijke punten in Oldeberkoop

    In de tweede zaalwedstrijd mocht het 1e het opnemen tegen Lintjo. Na de mooie overwinning vorige week belangrijk deze lastige uitwedstrijd te winnen.
    Het begin van de Emmeloorders was heel erg goed. De formatie van Yro Keukens en Badkamers stond na 9 minuten al op een 0-4 voorsprong. Lintjo is een fysiek team, maar Emmeloord bleef in eigen kracht geloven. Na de 0-4 mocht de tegenstander echter dichterbij komen, want in het vervolg van de eerste helft werd door Emmeloord nog maar twee keer gescoord. Lintjo had ook moeite te scoren tegen de erg goed verdedigende Emmeloorders, maar kwam wel op een 7-6 ruststand.

    Aan het begin van de tweede helft was het heel snel erop en erover: van 7-6 naar 7-9. En deze keer kon de voorsprong wel vastgehouden worden. Verdedigend stond het echt heel goed, aanvallend werden meer kansen gecreƫerd en afgemaakt. Er werden pittige duels uitgevochten tegen een tegenstander die fysiek en mentaal aardig wat in de strijd gooide. De polderbewoners gingen deze duels vol overgave aan en bleven in eigen kracht geloven. Uiteindelijk resulteerde dit in een 12-14 eindstand. Een verdiende overwinning, waar het hele goede verdedigen de basis voor was.

    Het eerste is met twee overwinningen goed begonnen aan de competitie. Op 5 maart staat de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen WWC.