Schotvaardige Emmeloord te sterk voor It Fean/Boelenslaan

BOELENSLAAN - De eerste twee wedstrijden na de zaalcompetitie tegen Invicta/Figro  en Harkema pakte Emmeloord de volle winst en  afgelopen zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan op het programma .  De wedstrijd werd gespeeld in het regenachtige Boelenslaan en de ondergrond was dit keer voor de afwisseling geen kunstgras maar een echte grasmat, die er trouwens prachtige bij lag. Waar de tegenstander uit Surhuisterveen/Boelenslaan zich dit veldseizoen in de middenmoot bevindt, kan Emmeloord zich ook na zaterdagmiddag nog steeds ongeslagen koploper noemen. Het werd wel een wedstrijd met twee gezichten van beide ploegen. De eerste helft werd afgesloten met een ruststand van 11-12 en kon It Fean/Boelenslaan nog bijblijven, maar de tweede helft liepen de schotvaardige Emmeloorders snel weg en noteerde een eindstand van 13-23.

In het natte Boelenslaan waren alle elementen voor een leuke korfbalmiddag aanwezig. Veel thuispubliek en veel publiek uit Emmeloord, een goede grasmat, twee jonge ploegen die het echte korfbal wilden laten zien en gelukkig een scheidsrechter die de gehele wedstrijd liet zien en merken dat het pure korfbalspel altijd voorop moet staan. Wel werd het een wedstrijd met twee gezichten van beide ploegen. It Fean/Boelenslaan met een jonge leuke groep wilde het thuispubliek laten zien dat de onnodige nederlaag tegen Lintjo een vergissing was en Emmeloord wilde de ongeslagen status met nog een week verlengen en de leermomenten van de gewonnen wedstrijd tegen Harkema proberen op te pakken. 

De eerste helft ging It Fean/Boelenslaan fris en vol energie van start en pakte brutaal een voorsprong van 3-1. Halverwege de eerste helft leek Emmeloord zich te herpakken en na 32 minuten was er door Emmeloord een gat geslagen van 8-12. Toch verkleinde It Fean/Boelenslaan de opgelopen achterstand en knokte zichnaar een ruststand van 11-12 en zochten beide teams de kleedkamers op met een russtand van 11-12 voor voldoende gespreksstof. 

Na de pauze liet Emmeloord misschien wel het beste korfbal qua afronding van dit veldseizoen zien, terwijl de verdediging werkelijk niets meer overliet van de aanvalsdrift van de jonge ploeg van It Fean/Boelenslaan.  Mooie kansen werden fantastisch afgerond en halverwege was het Emmeloord  dat de druk ging opvoeren bij een tussenstand van 12-18. It Fean/Boelenslaan had geen enkele grip meer op het geweldige verdedigingswerk van de Emmeloorders en aanvallend ging Emmeloord door met het maken van erg mooie doelpunten.  Deze periode met snel aanvalsspel, vele vrije ballen en uiteindelijk mooie doelpunten gaven de Emmeloorders de juiste richting en liepen uit naar een erg mooie eindstand van 13-23 

De trotse koploper mag het in Emmeloord aanstaande zaterdag 12 mei opnemen tegen nummer 2 ELKO uit Elim om 15.30 uur. KVE 2 speelt dan om 14.00 uur tegen ELKO 2.  

Foto’s met toestemming van Regina Kappert Fotografie - link

Datum van: 
maandag 30 april 2018 uur
Datum tot: 
woensdag 30 mei 2018, 23 uur
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon