Collectief sterk Emmeloord op kampioenskoers en alleen koploper na winst

Afgelopen zaterdag stond er dan eindelijk de belangrijkste wedstrijd van deze uitzonderlijke zaalcompetitie voor Emmeloord op het programma. Na een matige 1e helft (ruststand 6-8) lieten de korfballers van Emmeloord de 2e helft koploper DIO uit Oosterwolde vlak na de rust snel achter zich en in een volle Bosbadhal zag het meelevende en enthousiaste publiek hun ploeg  deze sleutelwedstrijd winnen met een hele mooie eindstand van 18-11. Een goede stap richting het kampioenschap met nog de uitwedstrijd tegen het gedegradeerde Lintjo voor de boeg.

Onstuimige en onvoorspelbare competitie

Alle ploegen in deze 3e klasse worden iedere week redelijk op de proef gesteld. Doen we nog mee voor het kampioenschap of moeten we ons nog zorgen maken voor het degradatiespook?  Alle coaches kunnen iedere week terug naar de schoolbanken voor extra les voor het de vakken rekenen en kansberekening en zijn niet meer in staat om redelijk in te schatten waar ze met hun ploeg na een speelronde op moeten bijsturen. 

Stand van zaken vòòr de wedstrijd

Het doen van voorspellingen wie in deze laatste fase van de competitie de kampioensvlag kon hijsen, had bij zowel Emmeloord als tegenstander DIO uit Oosterwolde voor aanvang van de wedstrijd plaatsgemaakt voor de keiharde realiteit: winnen en een goede stap zetten richting het kampioenschap om vervolgens de laatste competitiewedstrijd de titel binnenhalen. Deze tijd van social media gaf beide ploegen nog wel even de kans om de eindstand van de eerder gespeelde wedstrijd van concurrent Thrianta te kunnen meepikken. Thrianta kwam in een zenuwslopende wedstrijd tegen Harkema net tekort en haakte dus af in de strijd om de 1e plaats. Reden genoeg voor Emmeloord en DIO om de opdracht om te winnen nog meer lading te gaan geven. 

Start matig en zenuwachtig

 In de voorbereiding werd er gewaarschuwd voor de snel scorende heren van DIO en dat bleek ook in deze wedstrijd niets minder waar. Emmeloord had in het begin van de wedstrijd veel moeite om het juiste ritme te pakken. Aanvallend was DIO effectief in de afronding en had weinig kansen nodig. Het aanvalsspel van Emmeloord was zenuwachtig en het maken van verkeerde keuzes kwam de Emmeloorder duur te staan, zodat DIO een voorsprong van 3-7 kon noteren. Halverwege de 1e helft kreeg Emmeloord iets meer grip op de verdedigende tactiek van DIO en verdedigend had men meer grip op de scorende aanvallers van DIO. De aanwezige  mentale en fysieke veerkracht van Emmeloord kwam naar boven en hadden weer positieve invloed  op de wedstrijd. Emmeloord zocht met een goed gevoel de kleedkamers op met een russtand van 6-8.

Sterk collectief maakt het verschil

Na de pauze gaf kwam Emmeloord met een goed gevoel uit de kleedkamer. Zaken waren in de rust goed doorgenomen en de ploeg kwam in steeds beter in de wedstrijd. Geduldig werd de verdediging van DIO steeds meer op de proef gesteld en kroop Emmeloord steeds dichterbij. Na 15 minuten in de 2e helft was dan daar de gelijkmaker van 11-11 en was DIO niet meer in staat om het sterk collectief van Emmeloord te bestrijden. Na een voorsprong van 13-11 was het gedaan met de korfballers uit Oosterwolde en gaven zich over en kon Emmeloord de voorsprong verder uitbouwen met mooie doelpunten. DIO had steeds meer moeite met het geweldige verdedigingswerk van de Emmeloorders en de aanvoer van vele ballen voor het aanvallend Emmeloord ging door tot de uiteindelijke eindstand van 18-11. 

Kampioenskoers

Met nog 1 wedstrijd te gaan, is Emmeloord nu alleen koploper met 1 punt voorsprong op de nummer 2  DIO uit Oosterwolde en zijn de kansen op een kampioenschap groter geworden. Op zaterdag 10 maart speelt Emmeloord om 20.30 uur tegen Lintjo te Olderbekoop en bij winst of gelijkspel is het kampioenschap een feit.

Foto's (c) DailySport - Regina Kappert Fotografie

Tags: 
Datum van: 
maandag 19 februari 2018 uur
Datum tot: 
maandag 19 maart 2018, 07 uur
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon