Gelijkspel met gemengde gevoelens

HARKEMA. Vooraf was de lastige opdracht voor de korfballers uit Emmeloord duidelijk: zelfde winnen tegen Harkema en dan afwachten en hopen of koploper DIO steken zou gaan laten vallen tegen Thrianta. In eerste instantie om los te raken van een strijd tegen degradatie en in tweede instantie zich te blijven mengen in het kampioenschap of promotie. Dat voor zowel de huidige koploper DIO als Thrianta afgelopen zaterdag dezelfde opdracht gold, geeft aan dat het ongemeen spannend blijft ook na de gespeelde wedstrijden van zaterdagavond. DIO ging in Oosterwolde verrassend onderuit tegen Thrianta met 23-28 en Emmeloord bleef helaas steken op een 16-16 gelijkspel tegen Harkema, zodat aanstaande zaterdag in Emmeloord  de topper Emmeloord tegen DIO uitkomst zal gaan geven voor vele ploegen in deze zaalcompetitie. Vooraf kunnen waarschijnlijk alle scenario’s wederom in de ijskast en kan pas na zaterdagavond de balans worden opgemaakt met  het spelen van de allerlaatste speelronde.

Afgelopen zaterdag kon Emmeloord in Harkema zich opmaken voor een moeilijke wedstrijd tegen de plaatselijke korfbalvereniging Harkema. De thuiswedstrijd werd in Emmeloord met 26-25 gewonnen in een fantastische korfbalwedstrijd. Harkema ging goed van start met het instelling brengen van hun gevaarlijke heren, die weinig kansen nodig hebben om van afstand te scoren. Emmeloord had hier redelijk wat moeite mee en kwam zelf ook moeilijk tot scoren. Na 10 minuten keken de Emmeloorders tegen een 5-2 achterstand aan en was het Harkema dat in deze matige fase van beide ploegen het wedstrijdbeeld bepaalde. Emmeloord probeerde meer druk op de snel scorende heren van Harkema te zetten en in de eigen aanvallen meer overleg en meer rust te creëren. Tot een  achterstand van 7-4 lukte dit Emmeloord maar gedeeltelijk, maar een goede fase van Emmeloord bepaalde de ruststand op 8-7 en bood zeker goede mogelijkheden voor de tweede helft.

Na de rust ging Emmeloord verder met het langzaam en geduldig verder met het ombuigen van de opgelopen achterstand. Makkelijk ging het niet echt, maar na 15 minuten in de tweede helft was dan eindelijk het verschil van 2 doelpunten bereikt en hadden de Emmeloorders terecht een voorsprong van 9-11 te pakken. Mooie aanvallen werden goed afgerond en verdedigend stond het bij de Emmeloorders steeds beter, terwijl Harkema  moeite had met het korfbalspel van de Emmeloorders. Na 28 minuten in de tweede helft had Emmeloord zich naar een keurige voorsprong van 13-16 geknokt, maar het werden nog zeer spannende minuten in de slotfase van deze matige wedstrijd. Harkema probeerde de wedstrijd weer naar zich toe te trekken door het inzetten van makkelijk scorende wisselspelers en kroop naar een tussenstand van 15-16. In een spannende en allerlaatste slotminuut zag Harkema toch nog de kans om de late gelijkmaker van 16-16 te noteren.

Aanstaande zaterdag speelt Emmeloord de laatste thuiswedstrijd tegen koploper DIO uit Oosterwolde. De wedstrijd begint om 19.50 uur in de Bosbadhal te Emmeloord.

dinsdag 13 februari 2018 uur
dinsdag 13 maart 2018, 20 uur