Belangrijke winst voor Emmeloord

EMMELOORD - De korfballers van Emmeloord hebben afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning behaald op Invicta/Figro uit Kollum. Ze revancheerden zich op het dure verlies van vorige week tegen DWA/ARGO en bleven door de terechte winstpartij zicht houden op de nummer 1 DIO Oosterwolde. Dat deze wedstrijd voor beide ploegen enige druk gaf, was vanaf het begin goed duidelijk. Winnen betekende voor beide ploegen niet alleen een goede stap voor directe handhaving, maar ook een goede stap om nog zicht te houden op kans op aansluiten bij de huidige koploper DIO. In deze zaalcompetitie presteert Emmeloord net als alle andere ploegen wisselvallig en iedere competitieronde is het afwachten welke ploeg aanhaakt of afhaakt. Voor de korfballers van Emmeloord was het na deze overwinning weer aanhaken en kan men gelukkig terugzien op een goede wedstrijd waar het verschil dit keer in het voordeel van de Emmeloorders uitviel. Emmeloord was duidelijk veel beter dan de tegenstander uit Kollum en na een ruststand van 11-6 werd het uiteindelijk 20-13. 

Zaterdagavond was het Emmeloord dat vanaf het eerste fluitsignaal het beste aanvalsspel liet zien en ook verdedigend hadden de Emmeloorders weinig moeite met hun tegenstander uit Kollum. Het sterke verdedigingsblok van Emmeloord speelde met veel overtuiging en was de basis voor de opgebouwde voorsprong van 9-5 halverwege de eerste helft. Aanvallend was het soms zoeken naar de juiste kansen en het afronden van de juiste kansen, maar voor rust werd de voorsprong uit gebouwd naar een 11-6 ruststand.

Na de 1e helft probeerde Emmeloord de wedstrijd nog meer naar zich toe te trekken en liet Invicta/Figro niet meer dichterbij komen. In deze periode was het met het vertrouwen in een goede afloop bij de korfballers van Emmeloord groot en het geloof in een goede afloop bij de tegenstander uit Kollum gedaan. Emmeloord ging door met het afronden van mooie scoringskansen en goed verdedigingswerk om absoluut zeker te zijn van de overwinning en bepaalde de eindstand op 20-13. Met deze overwinning kon de ploeg erg tevreden zijn en kan men zich voorbereiden op de volgende moeilijke wedstrijd tegen Harkema. 

Komende zaterdagavond speelt Emmeloord uit tegen Harkema om 17.30 uur in Sporthal De Fugelkamp te Harkema. 

Datum van: 
dinsdag 6 februari 2018 uur
Datum tot: 
dinsdag 6 maart 2018, 22 uur
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon