Dure nederlaag voor Emmeloord

WINSUM.  De korfballers van Emmeloord liepen zaterdagavond tegen een dure nederlaag aan tegen DWA/Argo uit Winsum. Een redelijke eerste helft met een ruststand van 9-9 werd vervolgd met een matige tweede helft waarin DWA/Argo de laatste strohalm pakte tegen directe degradatie. De eindstand van 19-14 was voor de Emmeloorders een dure en onnodige nederlaag in de strijd om het kampioenschap en promotie. De korfballers uit Winsum waren effectiever in het afronden van de kansen. Emmeloord daarentegen had moeite met het afronden van de vele kansen en verdedigend hadden de Emmeloorders moeite om de snel scorende tegenstander af te stoppen.

In het begin van de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar weinig en was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Emmeloord pakte snel en goed een mooie voorsprong, maar de periode hierna was het aanvalsspel onrustig en slordig, zodat de verdediging teveel onder de druk van de tegenstander kwam te staan. DWA/Argo nam langzaam maar zeker meer het initiatief en liep uit naar 5-8. Emmeloord kreeg genoeg kansen om iets terug te doen, maar de beide verdedigingen van Emmeloord waren niet geconcentreerd en maakte ook nogal wat onnodige overtredingen, waar DWA/Agro direct gebruik van maakte middels scores uit vrije ballen en strafworpen. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een ruststand van 9-9.

De wil van Emmeloord om de wedstrijd naar zich toe te trekken met de gemaakte afspraken pakte voor de Emmeloorders, in de 2e helft anders uit en DWA/Argo liep uit naar een tussenstand van 15-12. Emmeloord was niet in staat om aan te kunnen haken en de eindstand van 19-14 werd bepaald door DWA/Argo.

Komende zaterdagavond speelt Emmeloord thuis tegen Invicta/Firgo 19.50 uur in de Bosbadhal te Emmeloord en zal het zeker revanche willen nemen na de nederlaag tegen DWA/Argo.

dinsdag 30 januari 2018 uur
vrijdag 2 maart 2018, 09 uur