Belangrijke winst voor Emmeloord op Pallas'08

EMMELOORD.  Na twee gespeelde wedstrijden in het nieuwe jaar met een mooie overwinning tegen koploper Lintjo, maar een onnodig en gevoelig verlies tegen het nietige Thrianta, bleef Emmeloord afgelopen zaterdag na een belangrijke en terechte overwinning tegen Pallas’08 uit Leeuwarden in het spoor van alle andere kampioenskandidaten en is zelfs weer  medekoploper. De onderlinge verschillen in punten zijn zo klein dat een zevental ploegen, waaronder Emmeloord, nog steeds kans maken op het kampioenschap, maar ook nog vol moeten strijden voor handhaving. In deze knotsgekke zaalcompetitie met kleine onderlinge verschillen bewees Emmeloord zichzelf dus een goede dienst om de goede tegenstander uit Leeuwarden met 22-15 naar huis te sturen. De komende 5 wedstrijden zullen uitkomst moeten gaan geven van de werkelijke krachtverschillen en welke ploeg in staat is om een goede serie overwinningen neer te zetten. De ACVO-formatie uit Emmeloord deed afgelopen zaterdag in ieder geval weer een stap in de goede richting en ging het beste om met allerlei moeilijke elementen in deze vermakelijke en spannende korfbalwedstrijd.

De 1e helft begon voor de Emmeloorders best aardig en namen snel een voorsprong van 2-1 na 5 minuten te hebben gespeeld. Hierna liet Pallas’08 zien wel degelijk een zeer goede ploeg te hebben. De snelle en bewegelijke dames en heren van Pallas’08 waren in de korfzone loepzuiver en Pallas’08 nam na 20 minuten een voorsprong van 5-8. De laatste 10 minuten van de 1e helft ging bij Emmeloord de bekende knop om en trok de ploeg de wedstrijd naar zich toe. Met name het geweldige collectieve verdedigen was een genot om naar te kijken. Ook het schotpercentage was in deze fase erg hoog en de opgelopen achterstand werd in een korte periode omgebogen naar een ruststand van 9-8.

In een spectaculaire 2e helft waarin werkelijk alles gebeurde (discutabele beslissingen scheidsrechter, lichamelijk fysieke duels,  een geëmotioneerde en provocerende tegenstander en erg mooie doelpunten) gaven collectieve strijdlust, zeer effectief en gevarieerd aanvalsspel van de ACVO-formatie mede de doorslag. Grootste compliment voor de Emmeloorders was wel dat ze zich niets aantrokken van hun provocerende directe tegenstanders, maar alleen bezig waren met zichzelf en het winnen van deze belangrijke wedstrijd. Halverwege de 2e helft probeerde Pallas’08 nog een keer aan te haken na een tussenstand van 14-13, maar hierna werden de Leeuwarders op alle facetten afgetroefd door een fantastisch en met name weerbaar Emmeloord. De overwinning van 22-15 werd  enthousiast gevierd door de moegestreden Emmeloorders en het weer talrijke aanwezige publiek.

Komende zaterdagavond speelt Emmeloord de lastige uitwedstrijd thuis tegen DWA/ARGO om 19.15 uur in de Ripperdahal te Winsum (GR). De jonge ploeg van Emmeloord verdient en verwacht veel, heel veel publiek, ook in Winsum!

maandag 22 januari 2018 uur
donderdag 22 februari 2018, 22 uur