Jonkies KVE grijpen de macht

Foto: Harry de Ridder, De Noordoostpolder, link

EMMELOORD Ryanne Sietzema wond er geen doekjes om. ‘Ik wil op het veld en in de zaal kampioen worden.’ KV Emmeloord ligt in de zaal op koers na de 26-25 zege op concurrent Harkema.

Op het veld is KV Emmeloord nog ongeslagen, in de zaal deelt de ploeg van Henk Kallenkoot de kop met Pallas ’08. Het was zaterdag een bloedspannende wedstrijd in De Bosbadhal. Een gelijkspel was niet onterecht geweest, maar natuurlijk niemand van de thuisclub die daar om maalde. ‘Het was pittig. Een heftige wedstrijd’, vond Sietzema (22), aanvoerster van de jonge ploeg.

De zwaarbevochten overwinning werd op het veld en op de tribune met luid gejuich begroet. Ook op de bank was de vreugde groot. Coach Henk Kallenkoot had de hele wedstrijd zijn ploeg als een furie aangemoedigd en gecoacht. ‘Blijf gassen!’, zweepte hij de jonge gasten op, nadat ze een achterstand van drie goals hadden goedgemaakt.

Het was een ongemeen spannende pot korfbal. Zelfs een niet-zo-grote-liefhebber als uw verslaggever liet zich meeslepen door het mooie gevecht. Vier punten voorsprong werden door de thuisclub vlak na rust ingewisseld voor drie punten achterstand, waarna de polderbewoners en de Friezen elkaar geen duimbreed meer toegaven. De ene treffer was nog mooier dan de andere.

Niet gemakkelijk

Toen de rust weer was neergedaald in De Bosbadhal keek Ryanne Sietzema, die al sinds haar 15e in de hoofdmacht speelt, tevreden terug. ‘Het zal niet gemakkelijk worden, maar als we zo blijven spelen maken we zeker een kans op het kampioenschap.’ Nu speelt KV Emmeloord zowel op het veld als in de zaal in de 3e klasse. ‘We hebben 2e klasse gespeeld. Dat niveau kunnen we zeker aan.’

Martijn Slomp stond voor de eerste keer in de basis en deed het prima. Ook Remco Venema en Bram Winterkamp waren heel goed op dreef. Stuk voor stuk jonge gasten, die eigenlijk nog maar pas komen kijken en vanwege de vele blessures de kar moesten trekken. ‘Die jongens maken enorme sprongen’, constateerde Ryanne Sietzema. ‘Het gaat al veel beter dan vorig jaar.’

Henk Kallenkoot, die spektakel eist van zijn spelers, was ook tevreden. ‘Harkema beschikt over een paar goed scorende heren, maar ook bij ons kwam eigenlijk alles van de heren. Er zaten heel mooie goals tussen.’ Over een titel wilde de coach van KV Emmeloord nog niet praten. ‘Ik zeg niet dat we kampioen worden. Ik zie wel hoe ver we komen.’

Kallenkoot begon dit seizoen aan zijn job bij de Emmeloordse korfballers. ‘Ik stap niet zomaar ergens in. Ik zie mogelijkheden. Het is een jonge ploeg, die zich nog moet ontwikkelen. Ik ben niet zo snel tevreden. Ik eis veel van ze: scherpte, geen verstoppertje spelen, discipline en als het even niet lukt moeten ze elkaar vertellen hoe het wel moet.’

Positieve invloed

‘Onze coach heeft een heel positieve invloed op de ploeg’, zei Ryanne Sietzema. ‘Hij is enthousiast en kan dat goed overbrengen op de ploeg. En hij is heel fanatiek.’ Kallenkoot eist een andere manier van spelen. ‘Het spel moet niet te statisch zijn. Ze moeten de korf vrijlaten en veel meer scoren, meer van afstand schieten.’ Kortom: niet alleen winnen, maar mooi winnen is het motto.

Wat dat betreft werd Henk Kallenkoot op zijn wenken bediend, al zal hij heus verbeterpunten hebben gezien. De wedstrijd voldeed in ieder geval wel aan zijn eis om spektakel te bieden. KV Emmeloord ging de rust in met een 12-13 achterstand, kwam nog verder achterop, maar pakte in de slotfase toch de winst. Over veerkracht gesproken. ‘We groeien als ploeg’, constateerde Sietzema tevreden.

Scores KV Emmeloord: Bram Winterkamp 9, Remco Venema 7, Jesse Bezema 5, Martijn Slomp 4, Ryanne Sietzema 1.

Harry de Ridder

Bron: De Noordoostpoilder, maandag 11-12-2017, http://www.denoordoostpolder.nl/nieuws/82856/jonkies-kve-grijpen-de-macht/

maandag 11 december 2017 uur
donderdag 11 januari 2018, 21 uur