Onnodige nederlaag voor Emmeloord

EMMELOORD.  De korfballers van Emmeloord liepen afgelopen zaterdagavond teleurgesteld het veld af, na een onnodige nederlaag tegen DWA/Agro. De tegenstander uit Winsum was deze wedstrijd uiterst effectief in het afronden van de kansen, terwijl Emmeloord veel moeite had met de afronding. De nederlaag van 16-19 met een ruststand van 9-12 was zeker onnodig, daar Emmeloord in de 2e helft een paar keer dicht bij een voorsprong leek uit te komen. Makkelijk scorende heren van DWA/Argo en de vele gemiste kansen stonden dit helaas in de weg en DWA/Argo kon de eerste punten van deze zaalcompetitie bijschrijven.

Dat het zaterdagavond weer een moeilijke wedstrijd voor de Emmeloorders zou gaan worden, was vòòr de wedstrijd al duidelijk. DWA/Argo had nog geen enkel punt gehaald, terwijl Emmeloord de zaalcompetitie met een overwinning en een gelijkspel was begonnen.  Emmeloord wilde de positieve lijn van het winnen zeker ook deze wedstrijd doorzetten en DWA/Argo had de druk van het niet weer verliezen.

In het begin van de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar weinig en was de wedsstrijd redelijk in evenwicht. Na 13 minuten was de stand slechts 4-4. Hierna nam DWA/Argo langzaam maar zeker meer het initiatief en liep uit naar 5-8. Emmeloord kreeg genoeg kansen om iets terug te doen, maar de beide verdedigingen van de thuisploeg waren niet geconcentreerd en maakte ook nogal wat onnodige overtredingen, waar DWA/Agro direct gebruik van maakte middels scores uit vrije ballen en strafworpen. Emmeloord probeerde wel aan te haken, maar moest teleurgesteld de kleedkamers opzoeken met een ruststand van 9-12.

De wil van Emmeloord om de wedstrijd naar zich toe te trekken, was direct de 2 helft zichtbaar en de ploeg knokte zich snel naar een tussenstand van 11-12. DWA/Argo leek in deze fase iets aangeslagen, maar door het afstraffen van onnauwkeurigheden in de verdediging van Emmeloord, kon DWA/Argo weer snel uitlopen naar 12-15. Emmeloord probeerde nog één keer de aansluiting te vinden (14-15), maar de vele gemiste kansen en een makkelijk scorend DWA/Agro belette Emmeloord het om deze wedstrijd naar zich toe te trekken, zodat de eindstand werd bepaald op 16-19.

Komende zaterdagavond speelt Emmeloord uit tegen Invicta/Firgo 16.55 uur in Kollum en krijgt het de mogelijkheid om revanche te nemen op de onnodige nederlaag tegen DWA/Argo.

woensdag 29 november 2017 uur
vrijdag 29 december 2017, 21 uur