Veerkrachtig Emmeloord knokt zich naar een gelijkspel in Leeuwarden

LEEUWARDEN -  KV Emmeloord stapte zaterdagavond na de wedstrijd tegen  titelkandidaat Pallas’08 uit Leeuwarden toch als de morele winnaar van het veld af. De ACVO-formatie knokte zich in de laatste minuten naar een gelijkspel in een spannende korfbalstrijd tussen  twee ploegen die de hele wedstrijd  vol voor de winst speelden. Het meegereisde publiek van Emmeloord zag dat hun ploeg  een achterstand van 19-16 zeer knap goed kon maken. De eindstand van 19-19  (ruststand 10-10) vierden de Emmeloorders als een gewonnen punt, terwijl de Leeuwarders flink baalden van hun weggegeven voorsprong in de laatste bloedstollende minuten.

Dat het zaterdagavond een mooie korfbalstrijd zou gaan worden, bewezen beide ploegen vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Veldhuis uit Hoogkerk. Zowel Emmeloord als Pallas’08 speelden met veel verdedigende strijd gecombineerd met snel en verrassend aanvalsspel om veel en snel tot score te komen. Emmeloord had in de beginfase een betere start dan Palas’08 en binnen 7 minuten pakte Emmeloord brutaal een 1-4 voorsprong door mooi opgezette vlotte aanvallen. Dat Pallas’08 over zuiver schietende spelers beschikte werd hierna snel duidelijk. Waar Emmeloord probeerde om de voorsprong verder uit te bouwen, kwam het verdedigend net iets tekort tegen het snelscorende Pallas’08. Na 20 minuten was het weer gelijk (5-5) en gaven beide ploegen elkaar weinig rust en ruimte om de gewenste en belangrijke voorsprong te pakken. Door het erg hoge tempo,  gemiste kansen  en fantastische strijdlust van beide ploegen bleef de wedstrijd leuk en spannende voor de neutrale toeschouwer. Vlak voor het einde van de eerste helft bleek Emmeloord met een voorsprong van 9-10 de kleedkamer te kunnen opzoeken, maar Pallas’08 scoorde direct weer de gelijkmaker van 10-10 en gaf duidelijk aan dat een opgebouwde voorsprong of een opgelopen achterstand deze avond in korte tijd snel omgedraaid kon worden.

Na een energieke 1e helft pakte Emmeloord direct weer het initiatief door iets uit lopen naar 10-12, maar binnen een minuut had Pallas’08 de opgelopen achterstand weer goedgemaakt en maakte 12-12. De opgebouwde voorsprong van de Emmeloorders was te mager om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Pallas’08 probeerde na de gelijkmaker de druk verder op te voeren bij Emmeloord. Tot de 18e minuut (15-15) leken beide ploegen nog met elastiek aan elkaar vast te zitten, maar in de 20e minuut was Emmeloord een korte periode niet in staat om onder de aanvallende druk van Pallas’08 uit te komen en ook zelf niet mee te kunnen scoren. De Leeuwarders liepen in de 24e minuut uit naar 19-16. Dat de wedstrijd nog niet was gespeeld  bewees Emmeloord in de laatste 6 minuten van de wedstrijd. Nog één keer een collectieve en mentale inspanning was de opdracht voor de Emmeloorders om de overwinning naar zich toe te trekken. De geweldige veerkracht en strijdlust van de polderploeg werd beloond. Het laatste afstandschot in de allerlaatste seconden kwam uit handen van de ploeg uit Emmeloord en betekende de gelijkmaker van 19-19. Direct daarna klonk ook het laatste fluitsignaal van deze leuke en spannende korfbalstrijd, waarin beide ploegen tot het uiterste moesten gaan. Dat Emmeloord de gelijkmaker toch nog noteerde was een flinke opsteker voor de jonge onervaren ploeg en zegt veel over de mogelijkheden in deze nog prille zaalcompetitie.

Komende zaterdagavond speelt Emmeloord thuis tegen DWA/Argo om 19.45 uur in de Bosbadhal  te Emmeloord.

zaterdag 18 november 2017 uur
woensdag 20 december 2017, 20 uur