KV Emmeloord start het zaalseizoen met goede overwinning

EMMELOORD - KV Emmeloord is de zaalcompetitie goed begonnen met een terechte overwinning op KV Thrianta. De ACVO-formatie versloeg de goede tegenstander uit Hoogeveen (net als Emmeloord koploper op het veld) met 17-15 na een ruststand van 12-6.

Afgelopen zaterdag startte de zaalcompetitie voor de Emmeloorders direct tegen een goede tegenstander. Voor beide coaches was het ook direct een vervolg van een goede 1e helft van de veldcompetitie, waar beide ploegen voorlopig eindigden als herfstkampioenen en tevens een krachtmeting tussen ploegen met verschillende spelopvattingen.

Emmeloord begon deze wedstrijd flitsend en pakte brutaal een mooie voorsprong van 7-1.  De ploeg uit Hoogeveen had veel moeite om onder de verdedigende druk van Emmeloord uit te komen en het frisse aanvalsspel van de Emmeloorders eindigde vaak met mooie doelpunten. Door de verdedigende tactiek van Thrianta werd Emmeloord halverwege de eerste helft vaak gedwongen om de reboundpositie zorgvuldig te moeten bezetten en de scherpte in het afstandschot te houden. Emmeloord kon dit eerst goed uitspelen en volhouden, maar Thrianta begon de periode voor de rust ook beter mee te scoren. Met een ruststand van 12-6 konden beide ploegen de kleedkamers gaan opzoeken en zich gaan voorbereiden op de tweede helft.

Na de rust ging Thrianta de druk opvoeren door makelijker te scoren van afstand en veel verdiende vrije ballen en strafworpen, terwijl Emmeloord juist in een wat mindere periode kwam te zitten. Het goede verdedigingswerk van de 1e helft werd meer en meer losgelaten en aanvallend werden vele kansen gemist. De opgebouwde voorsprong in de eerste helft was gelukkig een redelijk houvast voor de Emmeloorders en Thrianta was niet in staat om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Uiteindelijk werd de eindstand van 17-15 bereikt, maar het had volgens het aanwezige publiek wel wat minder spannend gehoeven.

Henk Kallenkoot was positief kritisch: “Een geweldige eerste helft, waar je Thrianta eigenlijk hun geliefde aanvalspel redelijk heb gefrustreerd en waar je aanvallend ook snel het verschil maakte. Dat kostte de ploeg redelijk wat energie en concentratie. Dat je dat na rust niet helemaal kunt volhouden en Thrianta de wedstrijd probeerde te kantelen, weet je en is zeker een verbeterpunt. De basis voor de overwinning hebben we de eerste helft duidelijk gelegd, dat is mooi om te zien dat de ploeg ook dit kan laten zien.”

Komende week wordt zaterdagavond in Leeuwarden tegen Pallas’08.

dinsdag 14 november 2017 uur
donderdag 14 december 2017, 20 uur