KV Emmeloord als sterkste het zaalseizoen in

OLDEBERKOOP - Vooraf was de trotste koploper Emmeloord gewaarschuwd voor het onderaan staande Lintjo uit Oldeberkoop. Op het gloednieuwe kunstgras van de plaatstelijke korfbalclub had zowel Lintjo als Emmeloord moeite om er een leuke wedstrijd van te maken, terwijl de reserveteams de wedstrijd daarvoor juist het goed voorbeeld hadden gegeven.  Na een minder sterke eerste helft van Emmeloord, gaf het sterk collectief van de Emmeloorders met meer korfbalkwaliteiten uiteindelijk de doorslag en won de 7e wedstrijd op rij met een eindstand van 12-17 en kunnen zich dan ook herfstkampioen noemen.

Lintjo begon deze wedstrijd fanatiek en middels zeer effectief aanvalsspel, terecht verdiende vrije ballen en strafworpen liepen ze binnen 10 minuten uit naar een 5-1 voorsprong.  Emmeloord leek in deze periode iets van slag, maar knokte zich halverwege de 1e helft langzaam terug in de wedstrijd en voerde de druk op de aanvallers van Lintjo meer op. Ook kregen de Emmeloorders de rust in het eigen aanvalsspel terug en maakten veel beter gebruik van de fouten van de verdedigers van Lintjo. Vijf minuten voor de pauze namen de Emmeloorders de regie over de wedstrijd volledig over en werd de opgelopen achterstand knap omgebogen naar een voorsprong van 6-7.

Na de rust ging Emmeloord verder met het langzaam uitbreiden van de opgebouwde voorsprong. Makkelijk ging het niet echt, maar na 17 minuten in de tweede helft was dan eindelijk het verschil van 5 doelpunten bereikt en werd een voorsprong van 9-14 genoteerd. Snelle en mooie aanvallen werden goed afgerond en verdedigend stond het bij de Emmeloorders steeds beter, terwijl bij Lintjo het zelfvertrouwen en geloof in een goed resultaat volledig weg was. Gefrustreerd sukkelde Lintjo zich naar het einde van weer een verloren wedstrijd. Emmeloord daarentegen had moeite om het verschil nog groter te maken, maar de terechte overwinning van 12-17 liep geen gevaar meer en de Emmeloorders konden de 7e overwinning op rij bijschrijven.

“Erg tevreden met de 7e overwinning op rij, maar veel voldoening gaf deze wedstrijd de ploeg en ook mij niet echt”, verklaarde Henk Kallenkoot na afloop. “Lintjo begon erg opportunistisch aan deze wedstrijd en deed er alles aan om twee punten te halen. In het begin hadden we hier moeite mee, maar als goed collectief kantelden we de wedstrijd, door niet in paniek te raken en waren we ook nog kwalitatief veel beter dan Lintjo. In deze klasse met moeilijk te bespelen tegenstanders, hebben we het tot nu toe erg goed gedaan en ontwikkelt de ploeg zich snel. Het kan en moet allemaal nog beter, maar daar werken we hard aan met deze jonge groep. Aanstaande 10 november wacht alweer de 1e competitiewedstrijd van het zaalseizoen en gaan we zien of we de goede lijn kunnen doorzetten”.

Het verslag van Lintjo, met foto's en filmpje, via de site van de Nieuweooststellingwerver: https://www.nieuweooststellingwerver.nl/sport/actueel/512623/lintjo-weet...

maandag 16 oktober 2017 uur
donderdag 16 november 2017, 19 uur