KV Emmeloord wint ook lastige wedstrijd tegen DWA/Agro

EMMELOORD - Een kletsnat speelveld, stuifregen, een lastige tegenstander uit Winsum (GR) en veel gemiste kansen waren de belangrijkste elementen waar de korfballers van Emmeloord  zaterdagmiddag mee te maken kregen. De koploper had een lastige middag tegen het tactisch goed verdedigende DWA/Argo, maar ook de vele gemiste kansen zorgden deze wedstrijd voor een kleine overwinning op de korfballers uit Winsum. Het aanwezige publiek met paraplu zag na het laatste fluitsignaal een eindstand van 16-14 op het scorebord.

DWA/Argo stuurde deze wedstrijd in ieder vak een redelijk luchtbrigade het veld in. Twee heren van boven de 2 meter maakten het vertrouwde aanvalsspel van Emmeloord erg moeilijk en bij Emmeloord mistte de nodige scherpte in de afronding. Het missen van vele mooie kansen en een tegenstander die ook moeite had met scoren, ondanks de sterke korfbezetting van de fysiek sterke heren van DWA/Argo, leverde een eerste helft op die maar moeilijk op gang wilde komen. Wel zaten de Emmeloorders al snel op een veilige marge van twee doelpunten verschil en gingen de rust in met een tussenstand van 6-4.

De pauze was het moment voor Henk Kallenkoot om zijn ploeg wat scherper het veld in te sturen voor de tweede helft, maar ook om aan te geven zeker niet in paniek te raken. Langer de tijd nemen voor het oplossen van de verdedigende tactiek van deze tegenstander en het afronden van de vele kansen moesten het verschil groter kunnen maken.

Na de pauze was het Emmeloord dat het wedstrijdbeeld bepaalde en in deze fase de afronding van de vele kansen en het verdedigingswerk wel goed voor elkaar had. Een goede fase van de Emmeloorders waarin ze snel wegliepen naar een stand van 12-7 en DWA/Argo moeite had om aan te sluiten. Met nog 10 minuten te spelen leek Emmeloord nog verder weg te lopen, maar na een stand van 15-10 was het toch DWA/Argo dat nog één keer probeerde om zich in de wedstrijd terug te vechten. Dit lukte de Winsumers gedeeltelijk, maar Emmeloord raakte niet in paniek en bepaalde de eindstand op 16-14.

Henk Kallenkoot was na afloop matig tevreden: “Blij met de overwinning, maar niet altijd met het vertoonde spel . Niet scherp genoeg de gehele wedstrijd om snel het verschil te maken en dan kun je het moeilijk krijgen. Een lastige tegenstander met een tactisch verdedigingsplan en dan deze wedstrijd winnen, is ook een kwaliteit van onze ploeg op dit moment. Dat in deze wedstrijd de scherpte in het afronden van kansen minder aanwezig was, kan gebeuren. Dat toont maar weer aan dat we een ploeg in ontwikkeling zijn en dat dit soort wedstrijden zeker bij het leerproces horen”.

Komende zaterdag gaat de selectie van Emmeloord op bezoek bij Lintjo in Oldeberkoop. KVE 2 speelt om 14.00 uur tegen Lintjo 2 en KVE 1 speelt om 15.30 uur tegen Lintjo 1 en beloven altijd bijzonder lastige wedstrijden te worden. Het zijn ook de laatste wedstrijden op het veld voordat de voorbereiding van het nieuwe zaalseizoen kan beginnen.

dinsdag 10 oktober 2017 uur
vrijdag 10 november 2017, 07 uur