Sterk Emmeloord winnaar in topper!

ELIM - De voorspellingen vòòr de wedstrijd kwamen zeker uit tegen het ook nog zonder puntverlies sterke Elko uit Elim. In het natte Elim werd het een echt korfbalgevecht, waarbij beide ploegen lieten zien waarom ze in de klasse beide bovenin klasse zo goed meedraaien. Duels werden op de grens over en weer uitgevochten, veel vrije ballen en strafworpen voor beide partijen zorgden voor een fysieke en mentale veldslag. De Emmeloorders trokken uiteindelijk aan het langste eind met een goede en zwaarbevochten overwinning van 16-20 en konden net als KVE 2 in de voorwedstrijd (12-16), de punten weer mee naar Emmeloord nemen.

In de voorbereiding werd er gewaarschuwd voor de snel scorende dames en heren van Elko en dat bleek ook in deze wedstrijd niets minder waar. Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen vliegend van start en stond er na een paar minuten al een score van 3-3 op het scorebord. Beide ploegen met een gezonde aanvalsdrang hadden er vanaf het begin zin in voerden het hoge wedstrijdtempo nog meer op tot halverwege de eerste helft met een tussenstand van 5-5. In deze fase brak een iets minder periode aan voor de ploeg uit Emmeloord. Men had meer moeite om het spel te maken door de verdedigende tactiek van Elko en verdedigend had men minder grip op de aanvallers van Elko. Dit vertaalde zich ook in een tussenstand van 8-5 voor de Elimers. Toch kwam de mentale en fysieke veerkracht van Emmeloord naar boven en kreeg Emmeloord weer positieve invloedop de wedstrijd en kon een ruststand van 8-8 worden genoteerd.

Na de pauze gaven beide teams elkaar geen enkele rust en ging het korfbalgevecht onverminderd voort.  Mooie kansen werden over en weer goed afgerond en halverwege was het Emmeloord  dat de druk ging opvoeren bij een tussenstand van 11-11. Elko had steeds meer moeite met het geweldige verdedigingswerk van de Emmeloorders en aanvallend brak er een zeer goede periode aan voor Emmeloord.  Deze periode met geduldige aanvalsspel, vele vrije ballen en uiteindelijk mooie doelpunten gaven de Emmeloorders de juiste richting en liepen in korte tijd uit naar 11-17. Elko gaf na deze snelle achterstand zeker niet op en het werd opnieuw een ware slijtageslag binnen en buiten de lijnen. De gemoederen binnen de lijnen liepen steeds meer op. De thuisploeg probeerde nog één keer aan te sluiten en verzamelde hun laatste krachten. Spannende laatste minuten waarbij de emoties hoog opliepen werden het zeker na een tussenstand van 16-18. Maar Emmeloord toonde in de laatste minuten veel zelfvertrouwen en volwassenheid en bepaalde de eindstand op 16-20 met twee fraaie doelpunten.

Emmeloord moest deze wedstrijd tot op de bodem gaan. Maar de aanwezige weerbaarheid en geweldige veerkracht bepaalden ook nu weer het verschil. De trotse koploper mag het in Emmeloord komende zaterdag opnemen tegen DWA/Argo om 15.30 uur. KVE 2 speelt dan om 14.00 uur tegen DWA/Argo 2.  Dinsdagavond heeft KVE 1 nog een te spelen bekerwedstrijd tegen Club Brother 2 in Groningen.

maandag 2 oktober 2017 uur
donderdag 2 november 2017, 20 uur