Prima overwinning voor Emmeloord

Emmeloord. Een heerlijke korfbalmiddag langs de lijn in Emmeloord afgelopen zaterdag. Het tweede team van Emmeloord had om 14.00 uur het goede voorbeeld gegeven met een mooie overwinning van 12-6 op Harkema 2.  Het vlaggenschip van Emmeloord was tegen Harkema om 15.30 uur aan de beurt. In een stralende najaarszon kreeg het aanwezige publiek een leuke korfbalwedstrijd met een enthousiast spelende thuisploeg en vele fraaie doelpunten voorgeschoteld en waarin Emmeloord na een ruststand van 10-8 de wedstrijd met name in de tweede helft bij de gasten uit Harkema achter zich liet. De eindstand werd 20-13 en betekende voor de Emmeloorders  de 4e overwinning op rij. 

In Harkema had Emmeloord een geduchte tegenstander, dat vorig seizoen nog meedeed om het kampioenschap. Een ervaren ploeg aangevuld met de jeugdige talenten van HAVIC B1 was voor Emmeloord ook deze wedstrijd weer een leermoment om te kijken waar de jeugdige ploeg uiteindelijk tot in staat was. Emmeloord ging prima van start en liep in de eerste helft snel uit naar een terechte 6-2 voorsprong, maar liet Harkema onnodig terugkomen tot 8-6. Overtredingen van de verdedigers van Emmeloord in de korfzone leverde de ploeg uit Harkema vele vrije ballen en strafworpen op. Overtredingen die overigens terecht werden bestraft door scheidsrechter Hummel uit Hollandscheveld. De ruststand van 10-8 leverde redelijk wat gesprekstof op voor beide ploegen.

Met enkele aanwijzigingen in de pauze ging Emmeloord de tweede helft veel beter en effectiever korfballen. In de verdediging hadden de Emmeloorders de zaken nu wel goed voor elkaar en werd de positieve aanvallende spelopvatting weer opgepakt. Harkema had veel moeite met de lange geduldige aanvallen gecombineerd met tempo wisselingen en kon niet voorkomen dat Emmeloord snel wegliep naar een tussenstand van 16-10. Het vele wisselen van de ploeg uit Harkema had ook niet het gewenste effect, omdat de Emmeloorders erg goed bleven verdedigen en de voorsprong verder konden uitbouwen. De voorsprong kwam in de laatste fase van deze leuke en sportieve  wedstrijd niet meer in gevaar en kon de ploeg en publiek nagenieten van een eindstand van 20-13. 

Na afloop was Henk Kallenkoot natuurlijk erg trots op de ploeg: “Erg knap dat de ploeg ook wedstrijden tegen dit soort tegenstanders weet te winnen.  We staan er goed voor na vier overwinningen op rij, maar nog belangrijker is de positieve ontwikkeling  van de groep. Dit is een voortdurend proces en vergt veel van spelers, maar tot nu toe pakt iedereen dit hartstikke goed op”.

Aankomende zaterdag reist de selectie van Emmeloord af naar het Drentse Elim, waar Emmeloord 2 om 14.00 uur tegen Elko 2 en Emmeloord 1 om 15.30 uur tegen Elko 1 mag spelen.

Datum van: 
maandag 25 september 2017 uur
Datum tot: 
woensdag 25 oktober 2017, 18 uur
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon