Belangrijke wijzigingen competitieopzet per 2017-2018

Hervorming competitie

De competitie zal worden hervormd in de 3e en 4e klasse m.i.v. 2018/2019 middels een versterkte degradatieregeling in de 3e klasse. Dit zal nader worden uitgewerkt in de promotie/degradatieregeling voor de komende competities. De promotie/degradatieregeling voor seizoen 2018/2019 zal eind augustus verschijnen waarin voor iedere klasse duidelijk zal zijn wat het effect is.

Onderling resultaat in standaardcompetities

Met ingang van seizoen 2017/2018 zal in het gehele top-, wedstrijd- en breedtekorfbal het onderlinge resultaat van toepassing zijn wanneer een of meerdere teams aan het einde van de competitie gelijk zijn geëindigd.

Gebruik schotklok uitbreiden

De schotklok zal verder worden ingevoerd in het wedstrijdkorfbal. Dit houdt in dat met ingang van het seizoen 2017/2018 de schotklok zal worden ingevoerd in de 1e klasse en reserve overgangsklasse als ook in het dameskorfbal bij de dameskorfbal hoofdklasse junioren.

Maximaal 8x wisselen waaronder terug wisselen

Vanaf het seizoen 2017/2018 zal in het gehele top- en wedstrijdkorfbal 8x wisselen inclusief terug wisselen van toepassing zijn. De nadere uitwerking hiervan zal verschijnen medio augustus in de spelregelwijzigingen voor komend seizoen.

Bron: http://www.knkv.nl/competitie/algemene-info/nieuws/7/Competitie-Nieuwsgr...

zaterdag 12 augustus 2017 uur
dinsdag 12 december 2017, 15 uur