Emmeloord verliest onnodig van WWC

MANTGUM - Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van Emmeloord om 11.00 uur ’s ochtends een uitwedstrijd tegen WWC uit Wiuwert. WWC opende de score en ging vanaf het begin van de wedstrijd aan de leiding. Emmeloord had moeite om mee te scoren en WWC zorgde ervoor dat het gat 6 punten werd. Emmeloord speelde de laatste 10 minuten van de eerste helft beter en kon de achterstand in de rust beperken tot 3 punten. Ruststand 8-5. De tweede helft kwam Emmeloord goed op gang en bracht de stand met een aantal mooie doelpunten al snel gelijk. Helaas kon Emmeloord de goede ‘flow’ niet doorzetten en WWC kwam terug. WWC was uiteindelijk de sterkste in de wedstrijd. Eindstand 13-11. 

Emmeloord speelde al vroeg in de ochtend in verband met de korfballeague finale in het Ziggo Dome. Het veld was nat en net gemaaid. Kortom, niet de meest ideale omstandigheden. Maar goed, de tegenstanders hadden hier ook last van. De wedstrijd kwam daardoor ook traag op gang. Het duurde even voordat er gescoord werd. Het was WWC die het eerste doelpunt van de wedstrijd kon noteren. WWC kwam hierdoor in de eerste helft op voorsprong en deze is eigenlijk niet meer weggegeven. De korfballers van Emmeloord hadden moeite om goede acties neer te zetten op het natte veld. Er werden wel mooie kansen gecreëerd maar deze werden niet afgerond. Emmeloord heeft in de eerste helft te weinig kunnen afronden om mee te doen in de wedstrijd. Ruststand 8-5. 

Emmeloord ging de tweede helf voortvarend van start en zorgde ervoor dat de stand gelijk getrokken werd. De spanning kwam terug in de wedstrijd en dit was ook bij WWC te merken. Ook zij gingen meer kansen missen en aanvallen liepen al snel op niets uit. Emmeloord bleef na de gelijke stand achter de feiten aanlopen en kon de wedstrijd niet naar eigen hand zetten. In de laatste minuut zorgde WWC voor een overwinning door de voorsprong naar 2 doelpunten te brengen.  Eindstand 13-11.

Volgende week speelt Emmeloord thuis tegen Lintjo uit Olderbekoop om 15.30 uur. Het is voor Emmeloord van belang om punten te pakken. Bij een nederlaag zakt Emmeloord naar de laatste plek in de competitie. 

Tags: 
Datum van: 
zondag 9 april 2017 uur
Datum tot: 
dinsdag 9 mei 2017, 17 uur
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon