KNKV nieuws

Abonneren op feed KNKV nieuws
KNKV.nl
Bijgewerkt: 28 min 14 sec geleden

Weer Arbitrageproof certificaten uitgereikt!

di, 04/24/2018 - 10:57
Koveni uit Nieuwegein heeft afgelopen zaterdag 21 april, op de jubileum dag van hun 12,5-jarig bestaan, het certificaat Arbitrageproof mogen ontvangen. De Nieuwegeinse korfbalvereniging kreeg het certificaat uit handen van Hendrik Jan Brandsma, KNKV-projectmanager verenigingsarbitrage. De oorkonde werd met veel trots ontvangen door voorzitter Marco van Weverwijk en hoofd van de scheidsrechterscommissie, Thomas Kerkhof. ‘’Dit certificaat dat we hebben ontvangen geeft aan dat onze scheidsrechterscommissie met dit plan op de goede weg is, nu is het een kwestie om het plan ook uit te gaan voeren waarbij het bestuur dit volledig zal ondersteunen’’ aldus de voorzitter van Koveni. De korfbalvereniging organiseert jaarlijks aan het begin van het seizoen een spelregelavond waarbij ook de spelregelwijzigingen worden doorgenomen. Verder worden er sessies georganiseerd om komend seizoen alle senioren, en het merendeel van de B- en A-jeugd in het bezit te krijgen van het KorfbalmasterZ-diploma. Belangrijke zaken als publiciteit rondom arbitrage (om de bewustwording van leden en ouders ten opzichte van arbitrage te vergroten) en Fair Play zijn zaken die Koveni hoog in het vaandel heeft staan. Het KNKV certificeert verenigingen die een duidelijk beleid ontwikkeld hebben, die een portefeuillehouder arbitrage in het bestuur vertegenwoordigd hebben en waar het arbitrageplan door de leden is goedgekeurd.                        Juventa, Hardenberg Ook Juventa Hardenberg mocht op 21 april 2018 de Arbitrageproof certificering van het KNKV in ontvangst nemen uit handen van Hendrik Jan Brandsma. Voor Juventa nam scheidsrechtercoördinator Theo Stad het certificaat in ontvangst. Toen het KNKV bezig was met het opzetten van vereniging begeleiders, heeft Juventa dit direct opgepakt. Theo Stad is daarbij een belangrijke en enthousiaste  animator die met behulp van anderen binnen de vereniging 'arbitrage' op de kaart heeft gezet. Elke keer wanneer het KNKV het arbitrage beleid heeft aangepast, volgde Juventa deze trend vrij snel op, met haar eigen manier van invulling. Het arbitragebeleid van Juventa is in de praktijk dus duidelijk geen ‘papieren’ tijger. “Juventa is erg blij met deze certificering omdat dit aangeeft dat Juventa ook de arbitragezaken goed op orde heeft. Uiteraard is dit succes alleen haalbaar gebleken dankzij de inzet van Theo en alle scheidsrechters” aldus Peter van der Noordaa, voorzitter van Juventa Hardenberg.      

Boekpresentatie: Korfbal in Friesland

wo, 04/18/2018 - 17:49
Het boek zal worden aangeboden aan Jelke Faber uit Marssum, de oudste nog in leven zijnde bestuurder van de vroegere afdeling Friesland van het KNKV.  Een korte beschrijving: Op 14 april was het 100 jaar geleden, dat de Friesche Korfbal Bond (FKB) is opgericht. Ter gelegenheid daarvan verschijnt op 21 april een boek waarin Geert Keuning voor District Noord het begin van korfbal in Friesland en de ontwikkeling tot de aansluiting van de FKB bij de landelijke Nederlandsche Korfbal Bond (NKB) in 1922 beschrijft. Deze periode is tot nu toe onderbelicht gebleven. Wist je bijvoorbeeld, dat de allereerste korfbalwedstrijd in Friesland – tussen damestwaalftallen – al op 10 juli 1904 is gespeeld? In KORFBAL IN FRIESLAND komen ook de inspanningen aan bod die de NKB zich heeft getroost Friesland voor zich te winnen en de relaties met Groningen en Drenthe. Een uitgebreid overzicht van vrijwel alle verenigingen in Friesland waar op enig moment is of nog steeds wordt gekorfbald in meer dan 230 plaatsen en een aantal – deels niet eerder gepubliceerde foto’s uit die tijd – maken KORFBAL IN FRIESLAND tot een bijzonder naslagwerk.  EK Korfbal 2018 in FrieslandVan 13 tot en met 21 oktober 2018 wordt in Drachten, Gorredijk, Leeuwarden en Heerenveen het IKF European Korfball Championship 2018 gespeeld. Begin deze week deed TeamNL Korfbal Leeuwarden – culturele hoofdstad 2018 - aan tijdens de This is Korfball Tour 2018. Voor meer informatie over het boek KORFBAL IN FRIESLAND en de presentatie ervan: geert.annet.keuning@hetnet.nl.

This is Korfball Tour 2018 is gestart!

wo, 04/18/2018 - 11:09
Leeuwarden was het eerste station van de This is Korfball Tour 2018, die ook Zeeuws-Vlaanderen, Harderwijk, Erp en Delft aandoet. Afwisselend programmaDe complete This is Korfball Tour bij de verschillende verenigingen in het land kent een afwisselend programma met aanbod voor alle doelgroepen, waaronder clinics voor trainers en scheidsrechters, sponsoren en ouders op de dinsdagavond. En natuurlijk wedstrijden tussen TeamNL Korfbal en regionale teams.  Op de woensdag vinden clinics voor basisschool leerlingen en jeugdleden van de verenigingen plaats, gastcolleges over topsport en studeren, G-korfbal en Beachkorfbal.   Vijf keer twee dagen korfbalfeest! 17 en 18 april   Leeuwarden24 en 25 april   Zeeuws Vlaanderen8 en 9 mei       Harderwijk29 en 30 mei    Erp5 en 6 juni       Delft Volg je TeamNL Korfbal via Instagram, Facebook en Twitter!

Loting IKF European Korfball Championship 2018

di, 04/17/2018 - 20:20
Poule A: Nederland, Engeland, Catalonië, PolenPoule B: België, Duitsland, Tsjechië, PortugalPoule C: Turkije, Slowakije, Ierland, FrankrijkPoule D: Hongarije, Schotland, Servië, Wales  Medio mei wordt het EK-speelschema bekendgemaakt. De poulefase wordt afgewerkt in Drachten en Gorredijk. Vervolgens doen de beste korfballers van Europa Leeuwarden en Heerenveen (finaleplaats) aan. Voor het volledige bericht over de loting, check Korfbal.nl.

Trainen en coachen van jeugd op een gezonde leefstijl

ma, 04/16/2018 - 20:13
Ben je als vereniging bezig met het gezonder maken van je sportkantine door bijvoorbeeld het assortiment uit te breiden met gezonde snacks, maar wil je dit thema ook breder inzetten binnen de vereniging? Wil je er voor zorgen dat ook je trainers, coaches en ander sportkader aandacht heeft voor een gezonde leefstijl? De scholing Trainen en coachen van jeugd op een gezonde leefstijl kan daarbij helpen. NOC*NSF Academie voor Sportkader organiseert deze scholing voor verenigingen op donderdagavond 17 en 31 mei (2 dagdelen) bij Sportpark Marco van Basten in Utrecht. De scholing biedt je handvatten om kinderen op jonge leeftijd al bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl. Met deze scholing kun je de activiteiten gericht op een gezonde leefstijl binnen je vereniging uitbreiden en daarmee de gezondere sportvereniging borgen en versterken. Wanneer2 dagdelen op donderdag 17 en 31 mei 2018  (19:00 – 22:00 uur). Locatie Sportpark Marco van Basten Kanaalweg 174 3533 HL  UTRECHTKosten €115,-   Inschrijven Wil je meer informatie of heb je een vraag, neem dan contact op met: Anita Thomassen, NOC*NSF Academie voor Sportkader06-10217790      

Uitreiking certificaat Arbitrageproof SDO’99

ma, 04/16/2018 - 12:56
Ook SDO'99 in Lage Mierde mag zichzelf Arbitrageproof noemen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering die 28 maart plaatsvond werd het certificaat Arbitrageproof uitgereikt door KNKV-medewerker arbitrage Moniek Voerman. Daniëlle Dierckx nam namens SDO’99 het certificaat in ontvangst. Zij organiseert elke 2 jaar een spelregelavond voor iedereen van 14 jaar, trainers, coaches en scheidsrechters. Het bestuur verwacht dat alle leden vanaf 15 jaar het spelregelbewijs bezitten, waarmee ze sportiviteit willen vergroten en versterken. SDO ’99 heeft sportiviteit namelijk hoog in het vaandel heeft staan.Bij SDO'99 wordt de jeugdleden al vanaf de eerste wedstrijden aangeleerd om respect te hebben voor de scheidsrechter. Hierbij hoort o.a. het bedanken van de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd. De vereniging heeft een begeleidingstraject voor beginnende scheidsrechters. "Het certificaat krijgt een mooi plekje in de kantine van de club", aldus Karin Matheeuwsen van SDO’99

Succesvolle ledenwerfactie 2018

vr, 04/13/2018 - 13:41
In de periode 6 maart t/m 6 april 2018 heeft het KNKV een ledenwerfactie B- t/m F-jeugd gehouden. Verenigingen die in deze periode de meeste leden in die categorieën aanmeldden konden ballen en een Meet and Greet met TeamNL Korfbal of een Korfbal League-vereniging winnen. Met  maar liefst 35,5% leden meer in deze periode ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar kunnen we stellen dat de ledenwerfactie succesvol is geweest.  RoDeBo uit Rosmalen is de absolute winnaar en mag de hoofdprijs in ontvangst nemen, namelijk 10 ballen en de Meet and Greet met TeamNL Korfbal of een Korfbal Leagueteam.  De nummers 2 t/m 5 ontliepen elkaar niet veel maar de ballen werden uiteindelijk als volgt verdeeld:   OJC’98           10 ballen Korwi               8 ballen WSS                6 ballen Maastricht        4 ballen Ook werden er nog 10 x 2 ballen verloot onder alle verenigingen die niet in de top 5 zaten maar wel leden of een lid hadden aangemeld. Deze ballen gaan naar:   Oranje Nassau         Wesstar                                  Oranje Zwart (Z)                        DVS’69                                    ZKC’31                                     KVZ                                          De Meervogels                                Dindoa                                    Maassluis                               Centrum    Wij feliciteren de verenigingen met hun gewonnen prijs! 

This is Korfball Tour 2018 gaat van start!

vr, 04/13/2018 - 11:09
Leeuwarden is het eerste station van de This is Korfball Tour 2018, die ook Zeeuws-Vlaanderen, Harderwijk, Erp en Delft aandoet.LeeuwardenKV Leeuwarden, LKV Pallas ’08 en Wêz Warber en Fluch werken al een paar jaar intensief samen om korfbal steviger op de kaart te zetten in de stad. Het bezoek van TeamNL Korfbal is hierbij dan ook een geweldige ondersteuning. Zeker nu in oktober het Europees Kampioenschap in Friesland gehouden wordt en Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa 2018 is. Het hele jaar bruist het in Fryslân met tal van culturele, zakelijke, én sportieve evenementen. Alle ogen zijn gericht op de Friese hoofdstad. Een unieke kans om korfbal zichtbaar te maken. Hoe kan dit beter met een bezoek van TeamNL Korfbal?! Dinsdagavond speelt TeamNL Korfbal korte wedstrijden tegen de selectieteams van KV Leeuwarden, LKV Pallas ’08 en Wêz Warber en Fluch. Vervolgens selecteert bondscoach Wim Scholtmeijer een Leeuwarder team, dat afsluitend tegen TeamNL Korfbal speelt. Voorafgaand aan het duel vindt de loting voor het EK Korfbal plaats. Afwisselend programmaDe complete This is Korfball Tour in Leeuwarden kent een afwisselend programma met aanbod voor alle doelgroepen, waaronder clinics voor trainers en scheidsrechters op de dinsdagavond. Op de woensdag vinden clinics voor basisschool leerlingen plaats, een gastcollege over topsport en studeren door de bondscoach aan studenten, G-korfbal en clinics voor de jeugdleden van de Leeuwarder verenigingen. Twee dagen korfbalfeest in Leeuwarden op 17 en 18 april! Meer informatie vind je op de Facebookpagina van het evenement. Verder volg je TeamNL Korfbal natuurlijk via Instagram, Facebook en Twitter!

GKV Enomics ‘Arbitrageproof’

vr, 04/13/2018 - 11:04
GKV Enomics presenteerde op de extra ALV afgelopen week het nieuwe arbitragebeleid, onder aanwezigheid van Hendrik-Jan Brandsma, medewerker verenigingsarbitrage van het KNKV. De leden stemden in. Een mooi moment voor Hendrik-Jan om het certificaat Arbitrageproof van het KNKV direct uit te reiken.  GVK Enomics laat zien dat ze hun beleid rond arbitrage op orde hebben. Door een beleidsplan te formuleren draagt GKV Enomics niet alleen een goede opvang en begeleiding van hun arbitrage officials, maar draagt de vereniging ook bij aan het realiseren van een positief sportklimaat. Het arbitrage beleid is gemaakt met het oog op de toekomst. Waarbij ze naast werven, opleiden en behouden van officials die bij arbitrage betrokken zijn, ook de spelregelkennis binnen de totale vereniging willen bevorderen.  GKV Enomics is ervan overtuigd dat dit vastgestelde beleid voldoende zal helpen om het imago van arbitrage te verbeteren. "We zijn dan ook blij en dat we vanaf nu als vereniging het label 'Arbitrageproof' mogen voeren", zegt voorzitter Gerrit Lolkema.   Op de foto ondertekenen voorzitter Gerrit Lolkema en Hendrik Jan Brandsma het bijbehorende certificaat.    

Indelingen top- en wedstrijdkorfbal

do, 04/12/2018 - 16:21
Na afloop van de reguliere competitie worden - onder voorbehoud van eventuele lopende tuchtzaken - de eindstanden opgemaakt, waarna de promotie-/degradatieregeling (PD-regeling) wordt toegepast. Enkele teams degraderen of promoveren direct aan de hand van de behaalde eindrangschikking. Daarnaast zijn er nog enkele beslissingswedstrijden gepland, zoals bijvoorbeeld tussen de nummers 7 in de overgangsklasse waar de verliezers van degraderen. Als al deze beslissingswedstrijden ook zijn afgerond is er bekend welke teams in welke klassen uitkomen.( Let op: de indelingen vind je hier! ) Verenigingen hebben voor de zaalcompetitie altijd tot 15 maart en voor de veldcompetitie altijd tot 15 mei de mogelijkheid om teams vrijwillig te laten degraderen of af te zien van promotie. De aanvulling van deze betreffende klassen komt dan als volgt tot stand, conform het vermelde onder algemeen in de PD-regeling: i. handhaving van de (volgende) beste nummer 6 uit deze klasse;ii. handhaving van de (volgende) beste nummer 7 uit deze klasse;iii. promotie van de (volgende) beste nummer 2 uit de naast lagere klasse;iv. handhaving van de (volgende) beste nummer 8 uit deze klasse;v. promotie van de (volgende) beste nummer 3 uit de naast lagere klasse.Enige uitzondering hierop is als een nummer 1 afziet van promotie, dan komt de nummer 2 uit dezelfde poule als eerste in aanmerking. Wil die vereniging geen gebruik maken van het promotierecht, dan wordt bovenstaande weer van toepassing. Het KNKV kan niet zomaar in een willekeurige klasse een team toevoegen, maar is altijd gebonden aan de PD-regeling. WildcardsIn de eerste klassen bij de A-, B- en C-jeugd zijn er wildcards van toepassing. Altijd 5 per categorie, maar bij terugtrekkingen worden dat er meer, daar is bovenstaande opsomming niet van toepassing. In de overige klassen zijn er geen wildcards. Uitgangspunten indelingenNa de toepassing van alle bovenstaande zaken is definitief welk team uitkomt in welke klasse en wordt er gestart met het maken van indelingen. Per klasse zijn daar een aantal uitgangspunten op van toepassing waar een zo ideaal mogelijke mix van gemaakt wordt: • Verplichte indeling (op basis van de reglementen) van zondagteams bij elkaar• Koppelingen tussen eerste en tweede teams• Gelijkmatige verdeling van promovendi en degradanten• Reisafstanden• Beperkingen in sporthalbeschikbaarheid  Op basis van de reglementen zijn we verplicht om zoveel mogelijk zondagteams bij elkaar in te delen. Dat heeft zeker in de hogere klassen behoorlijke reisafstanden tot gevolg. We begrijpen dat dit niet voor iedereen een ideale situatie oplevert. Het aantal zondagteams neemt echter af, waardoor de spreiding groter wordt en daarmee ook de reisafstanden. Definitieve indelingHet is ons duidelijk dat onze indelingen nooit tot volle tevredenheid van elke vereniging zullen leiden, maar we proberen wel het ideaalplaatje te benaderen. De indeling die tegelijkertijd met de speelnummers gepubliceerd wordt heeft de status van een definitieve indeling. Verenigingen kunnen hier dus geen bezwaar tegen maken. Wel heeft het KNKV altijd de mogelijkheid om bijvoorbeeld bij terugtrekkingen wijzigingen in de indeling door te voeren. Vragen?Met vragen over de indelingen kunnen verenigingen contact opnemen via competitie@knkv.nl Foto voorpagina: Anne van Vegchel, korfbalfoto.nl

KNKV Voorjaarstour gaat niet door

wo, 04/11/2018 - 12:29
Het bondsbestuur kiest mede voor deze aangepaste vorm gezien de positieve ervaringen van vorig jaar, waarbij veel verenigingsbestuurders online hun input gaven op enkele onderdelen uit het voorgestelde beleid. Online manierDe KNKV Voorjaarstour zou in april, mei en juni plaatsvinden op twaalf verschillende locaties (zie onder). KNKV-voorzitter Rob Meijer: “Per avond hebben we ingezet op de komst van minimaal vijftien verenigingsbestuurders. Dat bleken we op meerdere locaties niet te gaan halen. Daarom hebben we besloten dat verenigingen op een online manier, die afgelopen jaar al veel respons opleverde, hun geluid kunnen laten horen. Uiteraard zullen we naar de toekomst gaan kijken hoe we onze verenigingen optimaal kunnen betrekken bij het tot stand komen van beleid.”  Verenigingen: lever input voor het Jaarplan 2019!Tijdens de KNKV Voorjaarstour zouden verenigingsbestuurders gevraagd worden om input te leveren voor het Jaarplan 2019. Deze input zal het KNKV nu op korte termijn op digitale wijze uitvragen. Hierover ontvangen de verenigingen spoedig nader bericht. Het KNKV-bondsbestuur nodigt verenigingsbestuurders uit om de verkregen resultaten met elkaar te bespreken in het weekend van 16 en 17 juni, tijdens het NK Veldkorfbal in Bennekom (16 juni) en de Dameskorfbal Veldfinale in Roermond (17 juni). Ook hierover volgt later meer informatie. De KNKV Voorjaarstour zou op de volgende data de volgende locaties aandoen:  12 april 2018 de Niervaert, Klundert16 april 2018 Fortuna, Delft18 april 2018 De Skans, Gorredijk23 april 2018 Fortissimo, IJsselstein24 april 2018 Oost-Arnhem14 mei 2018 DOS-WK, Enschede16 mei 2018 DSC, Eindhoven23 mei 2018 Dindoa, Ermelo28 mei 2018 Tjoba, 's Heer Hendrikskinderen29 mei 2018 Club Brothers, Groningen4 juni 2018 Rohda, Amsterdam6 juni 2018 SV United, Wanssum

Fotografie bij de Korfbal Leaguefinale

di, 04/10/2018 - 19:24
Veel zaken verliepen zaterdag erg vlot, maar enkele zaken waren voor verbetering vatbaar. Dat laatste geldt met name op het vlak van fotografie. Met dit bericht wil het KNKV - nogmaals - aangeven de ontstane gang van zaken te betreuren en zich verontschuldigen aan een ieder die hiervan hinder heeft ondervonden.Een korte uitleg: Fotografen en andere vertegenwoordigers van de media zijn uiteraard van harte welkom bij onze evenementen. Hoe meer aandacht voor onze mooie sport, hoe beter. Helaas hebben wij gedurende de accreditatieprocedure als ook rondom de wedstrijd gemerkt, dat voor enkele fotografen sommige zaken niet naar wens zijn verlopen. We hebben geprobeerd een en ander tijdig te herstellen, maar hebben daarmee - ondanks van begin af aan onze goede bedoelingen - niet het gewenste resultaat bereikt. Vandaag kregen wij van NSP het bericht, met daarin diverse punten van kritiek benoemd. Het KNKV heeft in een reactie aan NSP aangegeven deze feedback ter harte te nemen en graag een keer om tafel te willen gaan. Richting de komende evenementen - zoals het NK Veldkorfbal 2018 en het EK Korfbal 2018 zullen we de zaken regelen zoals van een sportbond als het KNKV mag worden verwacht. Korfbal is voor iedereen en zeker ook voor vertegenwoordigers van de media.

TeamNL Korfbal: nieuwkomers en afvallers

ma, 04/09/2018 - 13:15
De volledige uitleg van Scholtmeijer én het programma van TeamNL Korfbal vind je op Korfbal.nl, hét platform voor korfbalfans.Foto: Edwin Sonneveld, korfbalfoto.nl

KNKV bondsbureau door storing niet bereikbaar

do, 04/05/2018 - 12:47
Door een technische storing is het bondsbureau telefonisch niet bereikbaar. We proberen dit z.s.m. op te lossen. Excuses voor het ongemak.

Oranje U19 grijpt eerste officiële Europese titel

zo, 04/01/2018 - 18:23
Bij rust was het 15-8 in het voordeel van Nederland. In de slotfase bracht Simons zijn volledige reservebank in het veld. Topscorer was Bo Oppe, die zevenmaal trefzeker was. In de slotfase gunde Simons al zijn reservespelers enkele minuten speeltijd. Het brons ging naar Engeland, dat in de kleine finale baas was over Portugal (24-12).Voor reacties, check het nieuwsbericht op Korfbal.nl

Uitspraak Tuchtcommissie: geen sportieve sancties Fortuna/Delta Logistiek

vr, 03/30/2018 - 17:29
Nadat Fortuna/Delta Logistiek in staat van beschuldiging gesteld was van het mee laten spelen van een ongerechtigde speelster in het duel PKC/SWKGroep - Fortuna Delta/Logistiek (24 maart 2018), heeft de Tuchtcommissie geconstateerd dat er sprake is van een overtreding van Fortuna/Delta Logistiek van lid 1 van bestuursbesluit 4.26. De hieraan gekoppelde sanctie is een administratieve boete waarmee het sportieve resultaat (23-24 in het voordeel van Fortuna/Delta Logistiek) van 24 maart jongstleden in stand blijft. Na een uitspraak van de Tuchtcommissie waarin de beklaagde schuldig is verklaard bestaat enkel de reglementaire mogelijkheid voor de beklaagde, in dit geval Fortuna/Delta Logistiek, om in beroep te gaan. Deze beroepstermijn bedraagt één week na de dagtekening van de uitspraak van de Tuchtcommissie. Gedurende deze periode zal het KNKV geen nadere uitlatingen doen over deze zaak. Daarnaast verwijst het KNKV naar de eerder gecommuniceerde programmering waarin een update is verwerkt.

De ledenwerfactie F- t/m B-jeugd: je hebt nog tot 6 april om nieuwe leden aan te melden!

do, 03/29/2018 - 09:00
Deze week een nieuwe nummer 1 in de stand om die mooie 1e prijs die je kunt winnen met de jeugdledenwerfactie.RoDeBo meldde 5 nieuwe spelers aan en verdubbelde daarmee hun aantal leden in de F- t/m B-categorie!WWMD klimt naar de 2e plaats en vanaf de nummer 3 ontlopen de verenigingen elkaar weinig.     Vereniging   1 RoDeBo 100,00% 2 WWMD 10,00% 3 Harich 7,89% 4 ODIO 7,69% 5 GKV (H) 7,02% 6 Olympia '22 6,52% 7 Scheldevogels 6,38% 8 Rapid 6,25% 9 TFS 6,25% 10 Klimop (A) 5,88%   Met deze ledenwerfactie geeft het KNKV heel veel ballen weg. Ook voor jouw vereniging een welkome aanvulling voor de voorraadkast!  Wat kun je ook alweer winnen? De nummer 1: 10 ballen (K4 of K5 naar keuze) + Meet and Greet bij een KL-vereniging of TeamNL KorfbalDe nummer 2: 10 ballen (K4 of K5 naar keuze)De nummer 3: 8 ballen (K4 of K5 naar keuze)De nummer 4: 6 ballen (K4 of K5 naar keuze)De nummer 5: 4 ballen (K4 of K5 naar keuze) Maar ook als je buiten de top 5 valt, maak je nog kans op ballen! Onder alle verenigingen die leden hebben aangemeld in de genoemde doelgroep maar niet tot de eerste 5 behoren verloot het KNKV nog eens 10 x 2 ballen (K4 of K5 naar keuze). Met één lid aanmelden maak je dus al kans op 2 ballen.  Doe mee en laat deze kans niet liggen! Aanmelden van leden kan tot 6 april 2018.  

Competitie op volle toeren

do, 03/29/2018 - 06:24
In vorige bijdragen schreef ik over het belang van de meer open vereniging en alternatieve spelvormen. Nu wil ik ingaan op de klassieke competities, die de hoofdmoot vormen van het KNKV en die ook dit seizoen weer verschrikkelijk mooi zijn. Er gebeurt zoveel dat je het nauwelijks bij kan houden. Ik beperk me maar even tot de play-offs, finales en landskampioenschappen. Bij KZ/Hiltex werden de D-kampioenschappen gehouden en het werd één groot feest. Vanuit de talentontwikkeling weten wij dat de voorspellende waarde van spelen in de D1 zeer gering is, dat in gemengd samengestelde teams goed is voor de ontwikkeling en dat in de regel vervroegd overgaan positief werkt en te lang in de D’s spelen meestal een negatief effect heeft op de ontwikkeling. Recht doen aan deze drie aspecten vormen randvoorwaarden voor het blijven spelen met een Hoofdklasse en een afsluitend Kampioenschap van Nederland (KvN). In de C’s spelen we een KvN en een eindtoernooi. Beiden zijn een groot succes. Het eindtoernooi gaat eigenlijk tussen de promovendi naar de Hoofdklasse C, maar wordt beleefd als een KvN. Als betrokkenen dit intern zo noemen dan is dat prima. Belangrijker is dat het vele trotse gezichten van spelers en hun trouwe aanhang oplevert. Het KvN bij Oranje Wit was enerverend, maar leidde ook tot discussie. Het niveau van de ploegen is al zo hoog dat de toernooivorm tot een erg hoge fysieke belasting leidt. Misschien zijn de C’s ook toe aan kwartfinales, halve finales en finale. Het eindtoernooi voor B’s in Hoogeveen was hetzelfde verhaal als bij de C’s. Heel veel blije gezichten en een prachtig evenement. Het KvN voor B’s werd voor het derde jaar gespeeld in drie finalerondes. De kwartfinales waren een groot succes in verenigingshallen. Beide halve finales bij OVVO vormden een prachtig evenement en de finale in een bomvolle Groen Geel hal vormde de waardige afsluiting. Voor alle duidelijkheid vermeld ik hier nog een keer de regels rondom gelijke stand na normale speeltijd. In alle zaalcompetities met schotklok geldt dat er bij gelijke stand verlengd wordt en daarna volgt eventueel een golden goal. In beide gevallen geldt dat er getost wordt voor wie de bal uit heeft en dat de opstelling en de spelrichting gebaseerd zijn op het begin van de wedstrijd. Twee bijzonderheden bij de golden goal zijn dat de maximale spelduur vijf minuten bedraagt (nog gelijk, dan strafworpen) en dat indien er meteen gescoord wordt de andere partij nog recht heeft op één aanval. Die is pas afgelopen als de andere partij balcontact kan maken in diens aanvalsvak. De play-offs in de Hoofdklasse A-jeugd, de Hoofdklasse en Korfbal League kennen dezelfde vorm. Er wordt een ‘best of three’ gespeeld met afsluitend een finale. De Hoofdklasse zit er ondertussen op en iedereen trilt nog na. DeetosSnel had drie wedstrijden nodig om de finale te halen en kwam in de finale in Papendrecht terug van een 17-10 achterstand. Volgend jaar dus weer Korfbal league in Dordrecht; de korfbalstad bij uitstek. Dalto/Klaverblad Verzekeringen gaat, na de 72 goals in de spectaculaire wedstrijden tegen het getalenteerde Groen Geel en de verloren finale, de play-down in tegen DVO/Accountor. De Hoofdklasse A-jeugd is nog bezig. Dinsdag en woensdag zijn er derde, beslissende, wedstrijden gespeeld. Dit is doordeweeks omdat komend weekend in Leeuwarden het IKF U19 Open European Korfball Championship gespeeld wordt. De apotheose van de Korfbal League vindt 7 april plaats in een bomvol Ziggo Dome, maar eerst volgt nog de tweede en mogelijke derde play-offronde. Fortuna/Delta Logistiek en Top/SolarCompleet wonnen hun eerste wedstrijd van respectievelijk PKC/SWKGroep en Blauw-Wit (A).Het KNKV is blij met de zichtbaarheid van de wedstrijden. Overal zitten de hallen bomvol en de livestreams worden enorm goed bekeken. Duizenden keken naar de jeugdwedstrijden, tienduizenden naar de Hoofdklasse- en Korfbal Leaguewedstrijden. Op televisie komen we goed in beeld bij Ziggo Sport en de NOS. Ik vraag aan al onze leden ook hun omgeving te betrekken bij de ontknoping van onze topcompetities. Niet-korfballers zijn bijna altijd aangenaam verrast wanneer zij mee gaan naar een topwedstrijd, of deze via stream, Ziggo Sport of de NOS bekijken. Foto: Ilse Schaffers, korfbalfoto.nl

Update: play-offreeks tussen PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek

wo, 03/28/2018 - 19:03
Achteraf bleek dat Fortuna/Delta Logistiek negen keer heeft gewisseld, terwijl maximaal acht wissels zijn toegestaan. Dit is niet direct opgemerkt door de scheidsrechter, assistent-scheidsrechter en juryvoorzitter. Naderhand heeft Fortuna/Delta Logistiek acht wissels in het digitaal wedstrijdformulier vermeld.Maandag 26 maart heeft een lid van PKC/SWKGroep aangifte gedaan bij de onafhankelijke Tuchtcommissie van het KNKV. Dinsdagavond 27 maart heeft de Tuchtcommissie Fortuna/Delta Logistiek in staat van beschuldiging gesteld van het laten meespelen van een speelster, die daartoe niet gerechtigd was. Dit houdt in dat de commissie onderzoekt of Fortuna/Delta Logistiek de reglementen heeft overtreden en de Delftse vereniging is in de gelegenheid gesteld om een verweerschrift in te dienen. Vooruitlopend op de uitspraak van de Tuchtcommissie stelt het KNKV voor deze play-offreeks het volgende programma vast:Zaterdag 31 maart 20.00 uur - DelftFortuna/Delta Logistiek 1 - PKC/SWKGroep 1 Dinsdag 3 april 20.30 uur – PapendrechtPKC/SWKGroep 1 - Fortuna/Delta Logistiek 1 Donderdag 5 april 20.30 uur - Papendrecht (indien noodzakelijk)PKC/SWKGroep 1 – Fortuna/Delta Logistiek 1 Scenario'sIndien Fortuna/Delta Logistiek schuldig wordt bevonden, wordt donderdag 5 april het duel van 24 maart geheel of gedeeltelijk (afhankelijk van de uitspraak van de Tuchtcommissie) overgespeeld. Indien Fortuna/Delta Logistiek schuldig wordt bevonden en bij de Commissie van Beroep van het KNKV in beroep gaat tegen de uitspraak, worden bovenstaande wedstrijden onder voorbehoud van de uitspraak van de Commissie van Beroep gespeeld. Indien Fortuna/Delta Logistiek niet schuldig wordt bevonden, bestaat de mogelijkheid dat de voor 3 en/of 5 april geplande wedstrijden komen te vervallen. UpdateHet is momenteel nog niet bekend wanneer de Tuchtcommissie haar uitspraak doet. Zodra hierover meer duidelijkheid is, zal het KNKV met een update komen.PersPers kan zich met vragen melden bij Roelof Jan Vochteloo: roelof-jan.vochteloo@knkv.nl / 0612866700.Foto: Leo van Andel, korfbalfoto.nl

Zaterdag 21 april 2018 weer bijeenkomst vrouwelijke scheidsrechters

wo, 03/28/2018 - 11:21
Afgelopen zaterdag 17 maart is vanuit het KNKV de campagne #zijfluittop van start gegaan. Een campagne waarin we vrouwelijke scheidsrechters inspireren en ondersteunen om KNKV-scheidsrechter te worden. Bekijk het filmpje van Mireille en laat je inspireren! " type="application/x-shockwave-flash">" />      Met zeven bonden slaan we de handen in één om meer vrouwelijke scheidsrechters op bondsniveau te laten fluiten. De Hockeybond nodigt onze vrouwelijke scheidsrechters uit voor de tweede gezamenlijke bijeenkomst waar je kunt leren van andere jonge scheidsrechters en aandacht is voor goede communicatie in en rondom wedstrijden. Deze bijeenkomst is voor (toekomstige) jonge                                                                         vrouwelijke scheidsrechters.                                                                         Daar wil jij toch bij zijn!   Zaterdag 21 april 2018 KNHB Hockeyclub Den Bosch, Oosterplasweg 35, ’s-Hertogenbosch Ontvangst 15.00 uur Dagvoorzitter: Minke Booij, oud-international hockey, voormalig manager vrouwenzaken KNVB, tegenwoordig directeur stichting Spieren voor Spieren Start 15.30 uur Een kijkje in de keuken van jonge clubscheidsrechters van de hockeyclub Den Bosch Een workshop “wat heb ik nodig om goed te kunnen communiceren in en rondom wedstrijden” verzorgd door Sean Mallon, oud-international topscheidsrechter rugby Einde 17.00 uur Na afloop nog een hapje en een drankje    Geef je op voor deze bijeenkomst, laat je inspireren en leer van elkaar. Ben je al KNKV-scheidsrechter en wil je ook komen, dan zou het leuk zijn dat je een toekomstige collega KNKV-scheidsrechter(s) meeneemt. Samen kunnen we deze campagne groter maken en komen er meer vrouwelijke KNKV-scheidsrechters!  Kom alvast in de sfeer! We blikken hiervoor naar de eerste gezamenlijke bijeenkomst door de Nevobo georganiseerd. Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl      

Pagina's

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
LinkedIn icon
MySpace icon
Pinterest icon