Nieuwe nederlaag brengt Emmeloord in degradatiezorgen

WIJCKEL - Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van Emmeloord een uitwedstrijd tegen DTG uit Wijckel. Ondanks een goed begin van de uitploeg, Emmeloord kwam snel op een 0-2 voorsprong, wisten zij dit niet vol te houden. Na een vrij matige eerste helft werd de ruststand bepaald op een 7-4 voorsprong voor DTG. In de tweede helft herpakte Emmeloord zich uitstekend en was het bij vlage heer en meester in het veld. Helaas lukte het de Emmeloorders niet om de opgebouwde voorsprong vast te houden en ging het in de laatste minuut alsnog onderuit, 15-14.

Emmeloord kende voor deze wedstrijd een rumoerige voorbereiding. Na de laatste wedstrijd tegen Lintjo besloot hoofdcoach Martijn van Eijk een stapje terug te doen. Henk Kallenkoot, die eigenlijk pas volgend jaar het stokje over zou nemen, begon hierdoor vervroegd aan zijn trainersklus bij KV Emmeloord. Dit was voor zowel spelers als trainers erg wennen.

De wedstrijd tegen DTG was weer een ouderwets potje korfbal op natuurgras. Echter waren de weersomstandigheden dit weekend perfect en kon men uitkijken naar een mooie pot korfbal. In de beginfase van de wedstrijd leken beide ploegen dit ook waar te maken. KV Emmeloord begon furieus aan de wedstrijd en nam snel een 0-2 voorsprong. Hierna stokte de doelpuntenproductie bij de Emmeloorders en lukte het DTG om deze achterstand om te buigen in een 5-2 voorsprong. Ondanks de perfecte weersomstandigheden hadden beide ploegen moeite om de korf te vinden. Kansen waren er zat maar de afronding liet te wensen over. In het vervolg van de eerste helft wisten beide ploegen nog tweemaal de korf te vinden en werd de kleedkamers opgezocht met een 7-4 ruststand in het voordeel van de thuisploeg uit Wijckel.

Zaak dus om in de tweede helft de doelpuntenproductie omhoog te tillen. Dit lukte KV Emmeloord uitstekend. De ploeg kwam al gauw na rust in een flow terecht en wist vrij snel langszij te komen. Bij een stand van 10-12 in het voordeel van de ACVO-formatie uit Emmeloord leek de ploeg het tij in haar voordeel te keren. Vanaf dit moment begon Emmeloord echter weer onrustig te spelen waardoor te snel kansen genomen werden en DTG kans zag om weer langszij te komen, 12-12. Een spannende slotfase brak aan. Hierin was het telkens Emmeloord dat de leiding nam en bij 13-14 de wedstrijd in handen leek te hebben. Onnodige fouten in de slotminuten leidde echter tot een 15-14 overwinning van DTG en helaas weer een onnodige nederlaag voor het vlaggenschip van KV Emmeloord.

Door deze nederlaag is KV Emmeloord de nieuwe rode lantaarndrager in deze poule en moet het alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen. Te beginnen met de komende thuiswedstrijd tegen middenmoter Elko uit Elim. Aanvang 15.30 uur.

zondag 7 mei 2017 uur
woensdag 7 juni 2017, 21 uur