Emmeloord na nieuwe nederlaag in de gevarenzone

EMMELOORD - Afgelopen zaterdag stond voor KV Emmeloord de degradatiekraker tegen Elburg op het programma. Bij een overwinning zou Emmeloord definitief handhaven en bij elk ander resultaat zouden zij in de gevarenzone komen. Vanaf begin af aan liep Emmeloord direct al achter de feiten aan. Via een ruststand van 7-11 maakte Emmeloord het zichzelf moeilijk om de overwinning nog binnen te slepen. In de tweede helft kwam Emmeloord nooit meer in de wedstrijd en er werd uiteindelijk verloren met 18-26.

Emmeloord begon weer met een andere vaksamenstelling aan de wedstrijd in de hoop het spel van Elburg te kunnen ontregelen. Helaas pakte dit niet uit zoals gehoopt en nam Elburg al snel de leiding in de beginfase van de wedstrijd. De heren van Elburg waren scherp in de afronding en het lukte Emmeloord niet om hun spel te onderbreken. Hierdoor liep Elburg al snel uit naar 3-6 voorsprong. Het aanvalsspel van Emmeloord was zeker niet onder de maat, maar de afronding ontbrak. Door de vele gemiste kansen lukte het Emmeloord niet om langszij te komen waardoor een ietwat geflatteerde ruststand van 7-11 op het scorebord stond.

Emmeloord begon met goede moed aan de tweede helft omdat er wel genoeg kansen gecreëerd werden. De hoop vervloog echter al snel omdat Elburg direct na de rust met twee afstandschoten het verschil naar 6 bracht. Ook de tweede helft behaalde Elburg een hoog rendement waardoor Emmeloord moeite had om bij te blijven. Ondanks dat de afronding bij Emmeloord in de tweede helft veel beter was, lukte het niet om het verdedigend dicht te timmeren. Telkens als Emmeloord eventjes dichterbij leek te komen, zorgden de heren van Elburg ervoor dat de behaalde marge in stand bleef en uiteindelijk nog werd vergroot naar 8. Emmeloord verliest met 18-26. Door deze nederlaag heeft Emmeloord de kans op directe handhaving laten lopen en gaat het een ontzettend spannend slot van de competitie tegemoet. Een stunt tegen de koploper volgende week is noodzakelijk om alsnog handhaving te bewerkstelligen.

Emmeloord speelt volgende week uit tegen de Parabool in Groningen

maandag 6 maart 2017 uur