Emmeloord loopt belangrijke punten mis

In Emmeloord wist KVE nog te winnen met 20-16. In Kolllum werd helaas verloren.

KOLLUM - Afgelopen zaterdag vertrokken de korfballers van Emmeloord naar Kollum voor een wedstrijd tegen Invicta. In een matige eerste helft waarin Emmeloord slechts 5 doelpunten scoorde, werd de wedstrijd direct uit handen gegeven. Na een ruststand van 8-5 in het voordeel van Invicta wist Emmeloord nog even terug te komen naar 12-12. Binnen een mum van tijd was het echter alweer 16-12 voor de thuisploeg, welke vervolgens de wedstrijd keurig uitspeelde, 21-16.

In de laatste 4 wedstrijden van het seizoen staat er voor de korfballers van Emmeloord nog een hoop op het spel. In de strijd tegen degradatie zijn er nog 4 punten nodig om handhaving in de 2e klasse te bewerkstelligen. Afgelopen zaterdag was dan ook een mooie gelegenheid om de eerste 2 punten daarvan alvast binnen te halen. De ploeg uit Kollum staat laatste in de poule met slechts 2 punten. Vol vertrouwen gingen de polderbewoners richting het verre noorden. Emmeloord leek scherp aan de wedstrijd te beginnen door meteen de voorsprong te pakken. Invicta reageerde echter snel met een aantal makkelijk weggegeven doelpunten aan de zijde van Emmeloord. Al vrij snel was de stand 3-2 voor de thuisploeg. Wat volgde waren veel doelpuntloze minuten. Vele kansen werden om zeep geholpen. Het gevolg hiervan was een schamele score van 5 doelpunten in de rust. Hoopvol was het echter dat Invicta ook maar 8 doelpunten had en dat de wedstrijd nog alle kanten op kon na de rust.

In de tweede helft was het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Zoals zo vaak deze zaalcompetitie liet Emmeloord echter zien dat het over grote veerkracht beschikt. Er werd niet opgegeven en bij een stand van 12-12 was Emmeloord weer helemaal terug in de wedstrijd. Erop en erover dacht iedereen aan Emmeloord-zijde. Niets bleek minder waar. Binnen een tijdsbestek van een paar minuten gaf Emmeloord wederom de doelpunten heel makkelijk weg en kon Invicta de wedstrijd weer in handen nemen, 16-12. Hier leek het verzet bij de Emmeloorders gebroken en het geloof bij Invicta keerde weer terug. Het laatste deel van de wedstrijd kon geen wedstrijd meer genoemd worden. Invicta speelde de wedstrijd keurig uit naar een 21-16 overwinning. Een enorm zuur verlies voor de ACVO-formatie uit Emmeloord. Er werd op punten gerekend, maar Emmeloord werd met 0 punten naar huis gestuurd. Gelukkig voor Emmeloord verloor de concurrentie ook waardoor de 5e plek op de ranglijst behouden blijft. Volgende week speelt KV Emmeloord de thuiswedstrijd tegen Udiros uit Nieuwehorne, met deze ploeg heeft Emmeloord nog een appeltje te schillen. Support is van harte welkom!

zondag 5 februari 2017 uur
zondag 5 maart 2017, 21 uur