KV Emmeloord verliest onnodig van EKC 2000

MARKNESSE - Afgelopen zaterdag stond er voor KV Emmeloord de thuiswedstrijd tegen EKC uit Emmen op het programma. Waar de heenwedstrijd in Emmen met 30-16 verloren werd, was de thuisploeg gebrand op revanche. Lange tijd leek dit te lukken, de ruststand was nog in het voordeel van KV Emmeloord, 7-5. Na rust liet KV Emmeloord de uitploeg te makkelijk weglopen en verloor het in de slotseconde de wedstrijd, 16-17.

Na het onnodige verlies vorige week tegen concurrent Oranje Zwart, stond deze week de thuiswedstrijd tegen EKC 2000 op het programma. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst, voorafgaand aan deze wedstrijd was slechts 2 punten. Bij winst zou KV Emmeloord zich weer iets vaster in de middenmoot kunnen nestelen. Dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden stond vast. De uitwedstrijd in Emmen werd met ruim verschil verloren. Van die wedstrijd leek KV Emmeloord geleerd te hebben. In tegenstelling tot de uitwedstrijd begon KV Emmeloord scherp aan de wedstrijd. De doelpunten vielen in de beginfase van de wedstrijd als rijpe appels. Na 13 minuten spelen was de stand al 7-5. Een mooie tussenstand in rust leek in aantocht. Vanaf dit moment stokte de doelpuntenproductie aan beide kanten echter volledig. Verdedigend had KV Emmeloord het spel van EKC prima onder controle, aanvallend werd er te slordig en te snel gespeeld. De laatste 17 minuten voor rust bleef vervolgens doelpuntloos, de ruststand bleef steken op 7-5.

5 doelpunten tegen is zeer goed, de 7 aanvallend is redelijk maar niet voldoende. Wanneer de scherpte in de aanval wat meer terug zou keren, behoorde een overwinning zeker tot de mogelijkheden. Het was echter EKC dat het scherpst uit de kleedkamer kwam. Binnen een periode van 8 minuten boog EKC de achterstand om in een 10-12 voorsprong. De ACVO-formatie uit Emmeloord liet opnieuw zien over veel veerkracht te beschikken en trok de stand weer gelijk naar 12-12. Met een aantal wissels die goed uitpakten ging KV Emmeloord vervolgens opzoek naar de overwinning. Deze leek er ook te komen. 2 minuten voor het einde van de wedstrijd schoot Jesse de thuisploeg naar een 16-15 voorsprong. Spannende laatste minuten waren in aantocht. EKC reageerde direct door de 16-16 binnen te schieten. In de laatste minuut was het KV Emmeloord dat balbezit had en kon proberen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Wederom slordig balverlies zorgde er echter voor dat het EKC was die de laatste aanval kreeg en hier dankbaar gebruik van maakte. Na de misschien toch wel onterechte 16-17 aan EKC zijde, floot de goedleidende scheidsrechter meteen af. Een enorm zure en onnodige nederlaag voor het vlaggenschip van KV Emmeloord. Zaak om snel de wonden te likken, want volgende week wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Invicta. Een mooie gelegenheid om deze 2 nederlagen weg te spoelen en om goede zaken te doen in de strijd om handhaving.

zondag 29 januari 2017 uur
woensdag 1 maart 2017, 20 uur