Emmeloord verliest van Elko

ELIM - Afgelopen zaterdag mocht Emmeloord/Marknesse aantreden tegen Elko uit Elim. Beide ploegen troffen elkaar ook al in de voorgaande seizoenen en toen was het steeds Elko dat als winnaar het veld verliet. Helaas was het deze keer niet anders. Via een weinig doelpuntrijke eerste helft waarna gerust werd bij een stand van 7-4 in het voordeel van Elko, wist Emmeloord/Marknesse dit gat niet te dichten in de tweede helft en werd er verloren met 15-14.

De uitwedstrijd bij Elko van afgelopen zaterdag had een wat andere setting dan normaal. Zo werd er weer eens op natuurgras gekorfbald en speelde het eerste team van Emmeloord/Marknesse hun wedstrijd al voor het tweede team, waar dit normaal gesproken altijd omgedraaid is. Of de ploeg uit Emmeloord hier moeite mee had valt te bezien, feit is echter dat de ploeg moeilijk op gang kwam in deze wedstrijd. Elko schoot uit de startblokken door de eerste 3 aanvallen ook om te zetten in doelpunten en evenlater zelfs ook meteen de 4e treffer van de middag te noteren. Emmeloord/Marknesse leek even aangeslagen en wist niet direct te reageren. Het normaal zo verzorgde aanvalsspel van de Emmeloorders was in de beginfase ver te zoeken. Onrustige en slordige aanvallen volgden elkaar op. Halverwege de eerste helft wist de ACVO-formatie uit Emmeloord voor het eerst de korf te vinden. Tot aan de rust wisten beide ploegen vervolgens om en om te scoren en bleef het gat van 3 staan totaan de rust, 7-4.

Op de eerste minuten van de wedstrijd na, had Emmeloord/Marknesse het aanvalsspel van Elko prima onder controle, die 4 zelfgemaakte doelpunten viel natuurlijk tegen. Zaak dus op dezelfde manier te blijven verdedigen en het aanvalsspel flink te verbeteren, dan zou er nog alle kans op de overwining komen. En zo bleek!

Emmeloord/Marknesse wist in de tweede helft heel langzaam naar Elko toe te kruipen. Bij een stand van 10-8 was het gat nog maar 2 punten en was het geloof helemaal terug bij de ploeg uit Emmeloord. Bij een 13-13 stand lag de wedstrijd weer helemaal open en was de spanning volledig terug. Via een perfect uitgevoerde combinatie leek Emmeloord/Marknesse de wedstrijd in slotfase alsnog naar zich toe te trekken. Met nog zo’n 2 minuten op de klok was het echter toch Elko dat 2 aanvallen op rij wist te scoren en met een 15-14 eindstand de punten toch in eigen huis wist te houden.

Emmeloord/Marknesse liet weer zien over veel vechtlust te beschikken en bleef doorknokken tot het einde. Ondanks dat de ploeg op 4 punten uit 5 wedstrijden blijft staan kan het voortborduren op een goede 2e helft. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen tegen de enige ploeg nog zonder puntverlies uit de poule, Harkema. In Harkema wordt de wedstrijd ingefloten om 15.30 uur.

zondag 2 oktober 2016 uur
woensdag 2 november 2016, 15 uur