Emmeloord/Marknesse sluit seizoen af met nederlaag tegen Elko

Afgelopen zaterdag speelde Emmeloord/Marknesse haar laatste wedstrijd van deze jaargang. Op bezoek bij nummer 2 Elko in Elim sloot Emmeloord/Marknesse het seizoen af met een 20-15 nederlaag en daarmee eindigde de ploeg uit Emmeloord op een 4e plaats in deze veldcompetitie.

Voor aanvang van de wedstrijd stond er voor beide ploegen niks meer op het spel. Elko wist al dat het de 2e plaats niet meer weg kon geven en Emmeloord/Marknesse kon hoogstens nog op een gedeelde 3e plek eindigen. En dus was de insteek om een lekker wedstrijdje te spelen onder prima weersomstandigheden. De eerste helft ging gelijkop. Elko wist telkens 1 doelpunt voor te komen waarna de ploeg uit Emmeloord de stand weer gelijktrok. Veel doelpunten werden er echter niet gemaakt, beide ploegen hadden het verdedigend goed onder controle. In de laatste minuut van de eerste helft wist Emmeloord/Marknesse voor het eerst op voorsprong te komen om met een 6-7 voorsprong de rust in te gaan.

Er leek weinig aan de hand voor Emmeloord/Marknesse. Verdedigend ging het uitstekend en aanvallend was het een kwestie van de kansen afronden. Nog zo?n helft en de punten zouden mee naar Emmeloord kunnen. Het was echter Elko dat in de eerste aanval meteen de aansluitingstreffer liet noteren en de stand op 7-7 bracht. De 2e helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft waarin beide ploegen steeds om en om wisten te scoren. Bij de stand van 12-12 wist Elko weer een gat van 2 te slaan. Emmeloord/Marknesse bleef rustig en haakte even later weer aan bij de stand van 14-14. Met nog 10 minuten te spelen leek het een spannende slotfase te worden. Vanaf dit moment stokte de doelpuntenproductie van de uitploeg. In de laatste 10 minuten wist Emmeloord/Marknesse nog maar 1 doelpunt te scoren. Dit in tegenstelling tot Elko dat een aantal afstandschoten achter elkaar door de korf zag verdwijnen. Helaas lukte het Emmeloord/Marknesse niet het seizoen met een overwinning af te sluiten. Een doelpuntloze periode van 10 minuten deed de uitploeg de das om. Elko won verdiend met 20-15. Door deze nederlaag eindigt Emmeloord/Marknesse op een 4e plaats in deze competitie. Een seizoen met gemengde gevoelens waarin er zeker meer had in gezeten. Volgend seizoen komt Emmeloord/Marknesse op het veld wederom uit in de 3e klasse en zal het proberen hogere ogen te gooien dan dit jaar. Op naar een welverdiende vakantie!

Na afloop van het 2e, dat helaas ook niet wist te winnen van Elko, werd er nog afscheid genomen van teambegeleidster Margriet en een aantal spelers. Margriet, Michelle, Eline, Xyntha, Ellen, Arjan en Cor stoppen wegens verschillende redenen met spelen/begeleiden in de selectie van KV Emmeloord/Marknesse. Hartstikke bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren, succes in de toekomst, en wie weet tot ziens op het veld!

maandag 30 mei 2016 uur
donderdag 30 juni 2016, 12 uur