Emmeloord/Marknesse pakt punt tegen Harkema

HARKEMA - Nadat Emmeloord/Marknesse de eerste 2 wedstrijden van het seizoen omgezet had in een overwinning was afgelopen zaterdag Harkema de tegenstander van de ploeg uit Emmeloord. In een zeer gelijk opgaande wedstrijd waarin het constant stuivertje wisselen was, werd de wedstrijd, na een 6-5 ruststand, afgefloten bij een 13-13 eindstand. Hiermee behoudt de ploeg uit Emmeloord haar ongeslagen status maar leed het wel het eerste puntenverlies van dit nog prille seizoen.

Waar Emmeloord/Marknesse de eerste 2 wedstrijden van het seizoen gewonnen had, daar had Harkema de score eerlijk verdeeld met een overwinning en een nederlaag. Op bezoek bij Harkema kon de ploeg uit Emmeloord dus meteen al een klein gaatje slaan naar de onderste regionen. Harkema heeft een zeer geroutineerde ploeg met een paar uitstekende scherpschutters en dus zou het zeker geen gemakkelijke middag worden voor de ACVO-formatie. Dit werd meteen duidelijk in de beginfase. De eerste 4 aanvallen van de thuisploeg waren raak, waar de Emmeloorders 1 doelpunt tegenover konden stellen. Net als in de voorgaande wedstrijden had de ploeg moeite de korf te vinden in de beginfase van de wedstrijd. Doordat de verdediging uitstekend werk verrichte keerde Emmeloord/Marknesse via een aantal mooie aanvallen terug in de wedstrijd. Ruststand 6-5.

In de tweede helft was het weer Harkema dat de score opende en daarmee het gat weer vergrootte naar 2 doelpunten. Emmeloord/Marknesse gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam bij een stand van 10-10 weer op gelijke hoogte. Dat de slotfase enorm spannend zou worden sprak voor zich. Beide ploegen lukte het niet om het verschil te maken. Ondanks dat de Emmeloorders aanvallend het betere van het spel hadden en scoorden over meerdere schijven ontbrak het, zoals ook al in de voorgaande weken het probleem was, aan de afronding. In de slotfase van de wedstrijd kwam Emmeloord telkens op voorsprong maar lukte het niet Harkema definitief van zich af te schudden. Bij een stand van 13-13 werd de eindstand bereikt en kunnen beide ploegen toch tevreden zijn met een punt.

Ondanks het gemis van een groot aantal kansen haalde de ploeg weer meer doelpunten dan de week ervoor en is er daarin zeker een stijgende lijn te ontdekken. Gezien het feit dat de kansen zeker aanwezig zijn en er dus meer doelpunten vallen, kunnen de Emmeloorders met vertrouwen toewerken naar de volgende weken. Volgende week speelt de ploeg weer een thuiswedstrijd. Daarin is WWC uit Mantgum/Wiuwert te gast. De wedstrijd begint om 15.30 uur en daarbij bent u uiteraard weer van harte welkom om de ploeg aan te moedigen!

zondag 13 september 2015 uur
dinsdag 13 oktober 2015, 17 uur