Emmeloord/Marknesse geeft niet thuis

Na de winst vorige week uit bij WWC was het voor Emmeloord/Marknesse zaak om deze week ook de uitwedstrijd bij Elko te winnen om zo de druk op Westergo te houden. Voor Elko stond er niets meer op het spel, maar voor de Emmeloorders was het winnen juist van belang. Op het natte en gladde veld wist Elko vanaf het fluitsignaal een goed spel neer te zetten, terwijl Emmeloord/Marknesse te weinig grip had op veld en tegenstander. Het eerst kwartier ging de strijd nog gelijk op tot 3-3. Hierna wist Elko via hun slimme snijballen en blocks hun schutters makkelijker vrij te spelen. Zij maakte snel het verschil van 4 punten 8-4. Emmeloord/Marknesse bleef te veel de doorbraak zoeken wat op het veld erg lastig was. Toch kwam de ploeg op 8-5 en even leek dat de aanzet tot meer, maar helaas. Het vak verloor te veel duels en miste te gemakkelijk kansen. Elko wist daar veel beter mee om te gaan en speelde lange aanvallen en schoot zich voor rust naar 11-6 voorsprong.

Emmeloord/Marknesse moest na rust met meer overleg en focus gaan spelen, en vooral verdedigend zich aan de afspraken houden wilde het nog enig resultaat boeken. Dit werd goed opgepakt en het eerste kwartier van de 2e helft was duidelijk voor de ACVO formatie. De ploeg kwam terug tot 12-10 en had de controle over de wedstrijd. Echter dit liet de ploeg ook weer glippen. Slordig balverlies in de aanval en verdedigende fouten gaven Elko de gelegenheid om de schade te herstellen. Zij liepen weer uit naar 4 punten. Even wist de ploeg nog terug te komen op 3 punten 15-12 en leek er meer mogelijk. Maar het duel begon ruwer te worden en in plaats van de focus op het spel te houden liet de ploeg zich te veel afleiden. Elko begon de wedstrijd rustig uit te spelen en de Emmeloorders wisten zich niet te herpakken. De slotfase kenmerkte zich meer met opstootjes na fysieke overtredingen waar niet voor gefloten werd dan van goed korfbal. En hoewel Emmeloord/Marknesse toch nog wel een aantal uitgespeelde kansen wist te cre?ren ontbrak het gewoonweg aan de overtuiging in de afronding. Wederom een zuur verlies na deze 18-13 nederlaag. Te meer daar Westergo een punt verspeelde bij de Granaet.

Emmeloord/Marknesse staat nu op 2 punten achterstand van Westergo met nog 1 wedstrijd te gaan. Wint Emmeloord/Marknesse haar laatste wedstrijd thuis tegen Flamingo?s en verliest Westergo thuis van de kampioen Waterpoort dan volgt er nog een vervolg in de vorm van beslissingswedstrijden. Bij elk ander resultaat is de competitie voor de ploeg afgelopen.

De laatste wedstrijd van dit veldseizoen op 30 mei speelt Emmeloord/Marknesse thuis tegen Flamingo?s. De ploeg die nu op de laatste plaats staat en nog strijd voor het ontlopen van degradatie. De ploeg moet dan punten pakken, maar is wel afhankelijk wat de Granaet en DWA doen, die resp 1 en 2 punten hoger staan en elkaar in de laatste ronde tegen komen.

zondag 17 mei 2015 uur
zondag 31 mei 2015, 18 uur