Korfballers winnen zilveren medaille op Nationale Special Olympics!

Op zaterdag 14 juni 2014 zijn de korfballers van Emmeloord afgereisd naar Sneek om deel te nemen aan het Nationale Special Olympics 4 x 4 korfbaltoernooi. De Nationale Special Olympics waar 2000 sporters aan 20 verschillende sporten aan mee doen. Het doel voor KVE Emmeloord was proberen een Olympische medaille binnen te halen. Vorig jaar heeft het team op de Regionale Special Olympics te Groningen een zilveren medaille behaald. De wedstrijden hadden een speeltijd van 2 x 13 minuten.

De eerste wedstrijd speelden wij tegen SIOS uit Wolvega. SIOS een ploeg die wij kennen aangezien zij in onze competitie in dezelfde poule als Emmeloord zitten. Een ploeg die versterkt is aangezien een oud speler terug is gekomen. Hierdoor hadden wij het lastig en verloren wij de wedstrijd met 5-3.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen De Dijkvogels uit Maasdijk. We gingen als een speer deze wedstrijd en stonden al snel met 5-2 voor mede door een eigen doelpunt van De Dijkvogels. We voelde aan dat wij deze wedstrijd konden winnen maar verdedigend dachten wij er iets te makkelijk over en kon de tegenpartij terug komen. De winst hebben wij niet meer uit handen gegeven want de eindstand werd 9-8.

SKC Merwede uit Sliedrecht was onze volgende tegenstander. Een gezellige en gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Emmeloord de punten wist te veroveren door de eindstand op 5-3 te brengen.

De laatste wedstrijd moesten wij aantreden tegen De Granaet uit Dokkum. Ook deze wedstrijd was uiterst gezellig. Emmeloord was duidelijk de sterkste maar de snelheid werd elke keer door De Granaet uit de wedstrijd gehaald. Toch heeft KV Emmeloord de wedstrijd met een 7-4 overwinning gewonnen.

Het was een lange, vermoeiende maar vooral ook een gezellige dag, welke voor KV Emmeloord resulteerde in een zilveren medaille van de Nationale Special Olympics 2014.

Tijdens deze spelen kon je ook nog van afstand schieten op de korf. Hierbij heeft Elske van Eijk nog een gedeelde eerste prijs gewonnen door een afstand van 6 meter te behalen.

De Nationale Special Olympics heeft ook dit jaar weer laten zien hoe waardevol het is voor mensen met een beperking om te sporten. Het is niet alleen gezond maar het draagt ook bij aan je persoonlijke groei en wat ook heel belangrijk is het brengt je in contact met anderen. Met hulp van heel veel vrijwilligers heeft men er weer een geslaagd evenement van gemaakt.

Mocht je kennis willen maken met korfbal kom dan aanstaande zaterdag naar De Bosbadhal. Hier kan je van 10.00 uur tot 14.00 uur een balletje komen schieten en nog meer over korfbal te weten komen.

maandag 16 juni 2014 uur
woensdag 16 juli 2014, 21 uur