Emmeloord/Marknesse na verlenging door in bekertoernooi!

In de derde ronde van het A.P.Buitenbekertoernooi moesten de Emmeloorders dinsdagavond 15 april spelen tegen de reserve tweede klasser KIOS 2 in Ruinerwold. In een matige wedstrijd met een spannend slot wist Emmeloord/Marknesse aan het langste eind te trekken. De 15-17 winst na verlenging betekent dat de ploeg zich heeft geschaard bij de laatste 8 in het bekertoernooi.

Emmeloord/Marknesse begon de wedstrijd met slordig en slecht spel. En hoewel de ploeg via 0-1 en 1-2 even de voorsprong had was het spel niet best. De vele foutieve passes en het niet geconcentreerd afronden van kansen zorgde er voor dat KIOS het initiatief overnam. KIOS wist lange aanvallen op te zetten en liep uit naar een 6-3 voorsprong. Bij Emmeloord/Marknesse bleef het rommelig, maar de ploeg kon vlak voor rust nog enigszins aanhaken (7-5).

Het vertoonde spel moest echt veel beter wilde de ploeg uit Emmeloord nog iets willen betekenen in deze wedstrijd. Emmeloord/Marknesse begon de 2e helft met meer overtuiging en speelde betere aanvallen. Echter ze was in de beginfase ongelukkig in de afronding. KIOS had het vizier wel op scherp en liep uit naar 10-5 na 10 minuten spelen. Even leek het voor het blauwbekkende publiek dat Emmeloord/Marknesse verslagen was, maar niets was minder waar. De eerste bal viel nu wel goed en dat was het startsein voor een inhaalrace. De aanvallen werden vloeiender en slimmer opgezet, en het belangrijkste was dat ze nu ook goed vielen. In korte tijd kwam Emmeloord/Marknesse langszij op 10-10 en was de wedstrijd weer geheel open.

Op 11-12 wist Emmeloord/Marknesse zelfs even op voorsprong te komen, maar KIOS wist dit te herstellen en pakte vlak voor tijd weer de voorsprong (13-12). De spanning nam duidelijk toe in de eindfase van deze wedstrijd. KIOS probeerde de wedstrijd uit te spelen en Emmeloord/Marknesse ging nog eens vol op de aanval. De verkregen strafworp werd benut en de stand was weer gelijk (13-13). KIOS kreeg nog een aanval maar wist in de slotseconden niet meer tot scoren te komen. Deze gelijke stand betekende 2x 5 minuten verlenging.

In de verlenging was het eerst KIOS dat vrijwel direct scoorde, maar de ploeg van Sjoerd van der Klaauw maakte direct weer gelijk. Vlak voor de wissel schoot Anton Meppelink de ploeg op voorsprong (14-15). Terwijl de aanvallen van KIOS minder dreigend werden, wist Emmeloord/Marknesse juist wel de druk te verhogen. Toen de 14-16 viel leek het even als of KIOS zich er bij neer zou leggen, maar met de nodigde aanmoedigen van het thuispubliek richtte de ploeg zich weer op. De mouwen werden opgestroopt en men ging er nog vol tegenaan. In deze fase was het goed om te zien dat de jonge ploeg uit Emmeloord stand hield en geroutineerd de wedstrijd begon uit te spelen. KIOS kwam nog op 15-16, maar Emmeloord/Marknesse zou de winst zich niet meer laten ontglippen. In de slotminuut werd het nog 15-17 en was de overwinning voor Emmeloord/Marknesse!

Door deze overwinning zal Emmeloord/Marknesse op dinsdag 6 mei 2014 uitkomen met de beste 8 ploegen in de 4e ronde van dit bekertoernooi. De tegenstander zal in de loop van de week bekend gemaakt worden.

vrijdag 18 april 2014 uur
zondag 4 mei 2014, 07 uur